XS
SM
MD
LG

Mladi zaslužuju bolje uslove

BANJALUKA, 8. OKTOBRA /SRNA/ - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da grad čini brojne napore kako bi prepoznati sportski talenti imali adekvatne uslove da ostvaruju što bolje rezultate.
Radojičić je upriličio prijem za mlade i talentovane sportiste Branka Tadića i Filipa Marinkovića, koji su nedavno ostvarili zapažene uspjehe na međunarodnoj sceni.

Čestitajući mladim sportistima, Radojičić je istakao da je od ove godine banjalučkim sportistima na raspolaganju za treninge i novoizgrađena sportska dvorana "Centar", saopšteno je iz Gradske uprave.

"Grad je, između ostalog, od ove godine prvi put uveo i stipendije za najuspješnije sportiste, koje se dodjeljuju isključivo na osnovu sportskih rezultata" rekao je Radojičić.

Proteklog vikenda, Brankom Tadić je na Balkanskom džudo prvenstvu za kadete u Budvi osvojio zlatnu medalju, dok je Filip Marinković zauzeo drugo mjesto na Svjetskom kupu u džiju-džici.

"Ovo je kolosalni rezultat za DŽudo klub `Zvijezda`, čiji je Tadić član, ali i za Banjaluku i Republiku Srpsku, pošto je ovaj mladi takmičar jedini koji je uspio da se okiti sa četiri medalje sa evropskih kupova iz Folonike, Đera, Kopra i Zagreba, zahvaljujući čemu danas zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang-listi", naglasili su iz DŽudo kluba "Zvijezda".

Iz DŽiju-džica kluba "Minotaur" istakli su da je Marinkovićevo srebro na nedavno održanom Svjetskom kupu u Bukureštu najveći uspjeh u istoriji ovog kluba i jedan od najboljih rezultata od osnivanja DŽiju-džicu saveza Republike Srpske

Srna