XS
SM
MD
LG

Parni Valjak prošao Tofaš

 

Posle serije gostovanja, došlo je i vreme za prvu utakmicu Partizana NIS na domaćem terenu. 

Prvu zvaničnu utakmicu u svom novom domu, Štark Areni, crno-beli nisu započeli onako kako su zamišljali, Tofaš je posle 10 minuta igre, pred oko 10.000 gledalaca vodio sa ubedljivih 15:27. U drugoj deonici, crno-beli su na sve načine pokušavali da smanje razliku, što im je pošlo za rukom pred istek drugog perioda, kada je nakon trojke Zagorca, prednost gostiju iznosila svega 4 poena. 

Treća deonica, donela je čvršću igru Partizana NIS, ubrzo i rezultatski preokret, a kada je sredinom poslednje četvrtine, kapitan Novica Veličković, prvo naterao protivnika na grešku, a potom i zakucao za +9, bilo je jasno da će bodovi ostati u Beogradu. Do kraja susreta, crno-beli su stigli i do dvocifrene razlike, za konačnih 93:80. 

Na konferenciji za medije, održanoj posle meča, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je rekao: 

"Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali bih vas slagao – bilo je teže. U suštini, na putu smo 25 dana, ovo je prva utakmica kod kuće i uplašili smo se. U prvom poluvremenu smo bili između, i u napadu i odbrani, a oni su vrlo dobar napadački tim i ubili su nas svojim spejsingom. Kasnili smo na sve, trojka, polaganje, trojka, polaganje. Ali, nismo se istopili, vratili smo se, odigrali dobro drugi deo druge četvrtine i posle je bila druga utakmica. U drugom poluvremenu smo prilagodili neke stvari u napadu i odbrani i na kraju smo, kada se sve sabere, zaslužili pobedu", rekao je Trinkijeri. 

Partizan - Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 21:14) 

Partizan NIS:Volden 12, Zagorac 26, Pejdž, Gordić 12, Parahouski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15, Birčević 3, Janković 2, Pejners 3, Mozli 6

Tofaš:Mustafa, Durmaz 5, Aksu, Ugurlu 7, Ermiš 2, Tuna, Vajt 16, Satir, Filip 16, Lodžeski 14, Vilijams 18, Jašar 2

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV / Euroleague)