XS
SM
MD
LG

Nadigrani Piroćanci, na redu su "oklopnici"

Zoran Vasiljević - foto: lična arhiva

U najboljoj igri ove jeseni, Kabel je nadigrao Piroćance u svim elementima igre, što je domaćin po okončanju utakmice priznao. U prvom delu susreta na terenu je postojala samo ekipa u crveno-crnim dresovima. Novosađani su od prvog minuta nametnuli svoj ritam, imali znatno veći posed lopte i opsedali gol Šuljagića. Mladići trenera Zorana Vasiljevića, predvođeni iskusnim Govedaricom, pokazali su se kao školovana ekipa, dobro tehnički potkovana, ujednačena po svim linijama, sa zavidnom organizacijom u igri i fizički bezprekorno pripremljena. 

- Uz svo uvažavanje domaćina, u prvom poluvremenu nismo im dozvolili da pipnu loptu. Tek su se u nastavku donekle oslobodili našeg pritiska, ali su napadali stihijski i neorganizovano. Imali su dve prilike iz prekida ali je mladi golman Vukliš bio na visini zadatka. Plan je bio da ih od prvog minuta napadnemo i i da kontrilišemo razvoj događaja na terenu. Posle postignutog gola, nesvesno smo se povukli, to je Radnički iskoristio da se oslobodi pritiska. Na njihove nalete odgovorili smo pomalo zbunjeno, što je razmljivo ako se za da se radi o mladoj ekipi koju sam selektirao pre dva meseca. Igrali smo bez oba spoljna defasnzivca Bjekovića i Mandića, i silom prilika, spoljnog napadača Pantelića sam prekomandovao u odbranu  i to se pokazalo kao uspeo ekspreiment. Sve zamisli koje sprovodimo u delo na utakmicama, uigravaju se na treninzima, koji su za mene važniji od utakmice – stručno objašnjava Zoran Vasiljević, trener Vojvodine, na ,,privremeno radu’’ u  Kabelu.

Kakav su utisak na vas ostavili piroćanci? – Radnički nam je od prvog kola "davao" protivnike koje smo mi gledali i dobro analizirali, a ujedno i dešifrovali njihov način igre. Poseduju podjednako kvalitetne sve linije u timu. Protiv svakog protivnika stvorili su bar 2-3 izgledne prilike, što znači da su podjednako dobro igrali, kako u Pirotu, tako i na strani.

Mladi igrači trenera Vasiljevića imaće kratak odmor, jer ih već u ponedeljak očekuje još jedno teško gostovanje. – Odlazimo u Smederevo, koje je dolaskom Nebojše Vučićevića na kormilo, zabeležili seriju sjajnih rezultata. Kolega je za kratko vreme stvorio respektabilan sastav, psihološki stabilan, koji podjednako uspešno igra kod kuće i na strani. Nećemo kalkulisati i  igraćemo isto kao u Pirotu – bio je jasan Vasiljević. U kombinaciji za tim će biti rekovalescent Bjeković, dok je Mandić i dalje na poštedi.