XS
SM
MD
LG

Pretendent za titulu dolazi u Istočno Sarajevo, Čampara obećava borbu

MNK Sloga GV-U/ Photo&Video Flash

Futsaleri Tanga iz Istočnog Sarajeva će u drugom kolu Premijer lige BIH za futsalere dočekati na svom terenu tuzlanski Salines.

Poslije ubjedljivog poraza od 7:0 u Gornjem Vakufu od Sloge, pred trenerom Mirkom Čamparom je bilo da oporavi svoje momke od teškog poraza. U odjavi tog meča, nekadašnji kapiten kluba iz Istočnog Sarajeva, a sada trener, ističe da je utakmicu prelomila teška povreda Dejana Debelnogića.

- Bilo šta da kažem kao opravdanje za mene i moje momke poslije takvog poraza je jako teško. Ja moram da se zahvalim Slogi na gostoprimstvu, za klub kao što su oni imam samo riječi hvale i biće osvježenje za naš ligu. Ugostili su nas na najbolji način, sve nam omogućili i zasluženo stigli do pobjede, rekao je Čampara za naš portal, uz ogorčenje na suđenje u tom meču.

- Mi smo i igrali dobro tih prvih desetak minuta, do povrede našeg Dejana Debelnogića. Meni je uz svo uvažavanje da protivnički igrač nije namjerno išao da povrijedi našeg igrača, nevjerovatno da se za onakav start pokaže samo žuti karton. Suđenje je bilo nakaradno i mi smo već uložili u Savez žalbu na ono što je radio Željko Dragojević. Poslije te povrede došlo je u našoj ekipi do ogromnog pada koja je bila poprilično neiskusna i bez nekoliko standardnih igrača u Gornjem Vakufu. Kao da su se i oni prepali onim što su vidjeli. Srećom, dodatni pregledi su pokazali da nije u pitanju otvoreni prelom noge, već se radi, pod navodnike, samo o napuknuću kosti. I Dejo je mlad igrač, trebaće mu vremena da se vrati u igru, i ja i dalje ne mogu da razumim da je Dragojević pokazao samo žuti karton za taj start. Neshvatljivo.

Pred Tangom je sada utakmica sa Salinesom.

- Što prije moramo zaboraviti duel sa Slogom. Bilo je šta je bilo, prošlo je kako je prošlo i na redu je Salines. Radi se o odličnoj ekipi, koja je itekako za respekt i da nije nikoga dovela u ljetnom prelaznom roku. Ovako, radi se o fantastičnoj ekipi, koja je pretendent za titulu i imamo sav respekt prema njima. Znamo iz medija da nisu još uvijek kompletni, nedostaju certifikati za neka ljetna pojačanja, imaju i suspendovanih igrača, tako da će u odnosu na ono čime raspolažu biti oslabljeni kod nas, ali i dalje je to odličan tim. Svi znamo šta znači Predrag Rajić u futsalu, a tu je i nekoliko fantastičnih igrača. Ali, uz svoje moje poštovanje prema njima i lična poznanstva i prijateljstva sa nekim od prvotimaca i ljudi iz uprave, ja ih moram razočarati i reći da ćemo mi dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu, a da oni bodove potraže u narednim mečevima. Bićemo jači za nekoliko igrača koji nisu igrali u prvom kolu, i to nam daje za pravo da se nadamo. Ovom prilikom, želim i da pozovem sve naše sugrađane, navijače i ljubitelje futsala da dođu u nedjelju u Vojkovićima i uživaju u futsalu. Pa, i ako ne pobijedimo ostaje nam da čestitamo rivalu na trijumfu, ali ono što možemo garantovati jeste veliku borbu i sjajan futsal od obje ekipe.

Utakmica Tango - Salines igra se u nedjelju od 16.00 u dvorani OŠ ''Aleksa Šantić'' u Vojkovićima.


Zrinjski 2 : 2 Tango
Beli anđeo 3 : 4 Seljak
Salines 6 : 3 Sloga
Centar 3 : 4 Brotnjo
Mostar SG 5 : 2 Kaskada
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Salines 15 12 2 1 38
2 Mostar SG 15 11 3 1 36
3 Centar 15 9 2 4 29
4 Brotnjo 15 8 2 5 26
5 Sloga 15 4 6 5 18
6 Kaskada 15 5 2 8 17
7 Zrinjski 15 4 3 8 15
8 Seljak 15 3 3 9 12
9 Beli anđeo 15 2 4 9 10
10 Tango 15 2 3 10 9