XS
SM
MD
LG

Trebinje spremno za biciklistički spektakl

Izuzetna nam je čast što smo domaćini Balkanskog prvenstva u biciklizmu i što ćemo u naredna dva dana imati priliku da ugostimo oko 200 biciklista iz 11 zemalja, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je naglasio da je ovaj događaj odlična prilika za grad koji i inače dobar dio budžeta puni od turizma, dodatno predstavi sve ono sa čime raspolaže. 

- Ovaj događaj ima višestruku važnost za nas i vjerujem da ćemo znati da ga iskoristim kak bi poslali lijepu sliku i u što skorijoj budućnosti postali jedan od centara kako takmičarskog tako i rekreativnog biciklizma. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje organizatora i u najboljem svjetlu predstaviti naš grad - rekao je Ćurić. 


Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja zahvalio se domaćinima i pohvalio izgled i funkcionalnost „Grada Sunca“ sa kojim Trebinje ima ogroman potencijal da postane ne samo centar turističkog i takmičarskog biciklizma Srpske i BiH nego i Evrope.


- Vjerujem da će u naredna dva dana to uvidjeti i naši gosti, a mi ćemo i poslije prvenstva raditi na razvoju cikloturizma. Nadam se da ćemo svi zajedno položiti ovaj test, a onda nastaviti da radimo u svrhu promocije južnog dijela Srpske i svega što sam maloprije pomenuo - rekao je Kuvalja.
Predsjednik Balkanske biciklističke unije Saša Dimitrijovski oduševljen je onim što je zatekao u gradu na Trebišnjici, a ovom prilikom uruči je biciklistički dres Ćuriću.


U subotu će biti vžen hronometar u svim kategorijama, a star glavne trke zakazan je za 14:30 časova iz Svetosavske ulice, dok je dan kasnije na programu drumska trka takođe u svim kategorijama, a očetak je u „Gradu Sunca“ u 12 časova. Ulicama Trebinja biće voženi krugovi, a cilj je u Svetosavskoj ulici oko 15 časova. Reprezentaciju BiH predstavljaće trojica seniora, Davor Tubić, Vladimir Trbić i Almir Mehidić.