XS
SM
MD
LG

Pazarci se radovali na "Čika Dači"

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su i treći poraz na svom “Čika Dači” u tekućoj sezoni Prve lige Srbije. “Crveni” su danas, u utakmici 14. kola, izgubili bodove u susretu sa Novim Pazarom – 0:1 (0:0). U ne baš previše atraktivnoj fudbalskoj predstavi, presudio je jedan momenat nepažnje domaćih fudbalera u 58. minutu utakmice.

Kragujevčani su na današnjem susretu nastupili bez povređenih Zdravkovića, Mijatovića i Kovačevića, čije se odsustvo značajno osetilo u njihovoj igri. Posebno je falio Stevan Kovačević, momak koji od početka sezone diriguje igrom Radničkog na sredini terena.

Naspram izabranika Darka Vojvodića danas se našla jako dobra ekipa Novog Pazara, pod trenerskom palicom bivšeg stratega Radničkog Darka Tešovića. Predvođeni iskusnim superligaškim igračima, poput Alivodića i Vusljanina, Pazarci su od samog starta zagospodarali sredinom terena i uspostavili igru kratkih pasova iz koje su pokušavali da dođu do povoljne prilike pred golom Lazara Raičevića.

U 8. minutu Mitrović je uputio prvi udarac ka golu kragujevačkog tima, koji je završio daleko od željenog cilja. Potom je u 23. minutu Marovac propustio priliku da kruniše lepu akciju svoje ekipe, pošto je loše šutirao iz dobre pozicije.

Tri minuta kasnije beležimo dobar centaršut Ćirovića na drugoj strani, ali je golman Novog Pazara Dalibor Divac uspeo da pokupi loptu pre Nikodijevića. Upravo je centarfor Radničkog u 31. minutu uputio oštar, prizeman udarac sa 17 metara, koji je završio pored stative.

Najbolju priliku da dođe do gola u prvom delu susreta Radnički je imao u 31. minutu, kada je nakon povratne lopte Ilića, Ivančević traljavo šutirao sa 11 metara.

Sa druge strane, gosti su najozbiljnije zapretili u 39. minutu. Posle prekida koji je izveo Pejaković, visoki Rubežić je zahvatio loptu glavom, ali je srećom ona zakačila nekog od fudbalera domaćeg tima i završila u korneru.

Samo minut kasnije pogrešili su Pazarci na svojoj polovini terena, Todorović je odigrao do Nikodijevića, koji je pravovremeno uočio na drugoj stativi Ognjena Ilića, ali je Divac predosetio opasnost i krajnjim naporom uspeo da skrene tu loptu sa planirane putanje.

Na odmor se, dakle, otišlo bez golova, a prva ozbiljnija situacija u nastavku susreta donela je i promenu rezultata. Posle udarca iz ugla za goste u 58. minutu, ponovo je najviši u skoku pred golom Radničkog bio Rubežić, koji je bez problema glavom spustio loptu u peterac do Pejakovića, a njemu nije bilo teško da sa par metara razdaljine pogodi mrežu kragujevačkog tima.

Nakon primljenog gola, šef stručnog štaba Kragujevčana Darko Vojvodić nije časio ni časa i odmah je reagovao uvođenjem još jednog klasičnog centarfora, Velimira Popovića. Od tog trenutka “crveni” su krenuli da preskaču sredinu terena i da dugim loptama traže što kraći put do šesnaesterca gostujućeg tima. Pazarci su se, pak, zadovoljni kretanjem rezultata, orijentisali na defanzivu i kontranapade.

U 63. minutu viđen je jedan sporan detalj, koji je izazvao negodovanje kragujevačke publike. Hazirović je u kaznenom prostoru Novog Pazara odgurnuo sa leđa Maksimovića, ali se pištaljka sudije Stojanovića nije oglasila.

Nedugo zatim beležimo dobar prodor Vusljanina po levoj strani i opasan centaršut, koji je Vidović uspeo da skrene u korner.

U 80. minutu Varjačić je centrirao sa desne strane, ali je Divac još jednom bio brži od Nikodijevića, da bi se u 88. minutu ponovo Vusljanin našao u izglednoj šansi posle duplog pasa sa Pejakovićem, ali je usledio slab završni udarac.

RADNIČKI 1923 – NOVI PAZAR 0:1 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
 “Čika Dača”
Gledalaca: 1 500
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)
Pomoćnici: Miloš Karadžić (Beograd), Nenad Radoičić (Vrčin)
Strelac: Pejaković u 58. minutu za Novi Pazar
Žuti kartoni: Filipović, Petrović, Varjačić (Radnički 1923), Mitrović, Biševac, Islamović (Novi Pazar)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, A. Popović, Petrović, Filipović, Vidović, Ćirović (od 61. V. Popović), Ivančević (od 46. Maksimović), Todorović, Ilić (od 70. Aleksijević), Nikodijević.

NOVI PAZAR: Divac, Marovac, Mitrović (od 59. Islamović), Rubežić, Milanović, Hazirović (od 75. Selimović), Jović, Alivodić, Pejaković, Vusljanin, Milić (od 69. Plojović).

“Crveni” su nakon današnjeg poraza “skliznuli” za jednu poziciju na tabeli i trenutno zauzimaju 13. mesto sa 15 bodova.

Pred Kragujevčanima je serija od tri uzastopna gostovanja. Narednog vikenda fudbaleri Radničkog odlaze na noge Zemunu, potom ih očekuje zaostala utakmica 13. kola protiv Grafičara, a ovo putešestvije izabranici Darka Vojvodića završavaju gostovanjem imenjaku iz Pirota.