XS
SM
MD
LG

Slavija morala bolje

Slavija - Podrinje

Fudbaleri Slavije nisu uspeli na svom terenu u meču 10 kola doći do sva tri boda. Tim Podrinja iz Janje je odneo jedan , zahvaljujući neefikasnosti igrača domaćeg kluba, ali i odličnim reakcijama svog golmana Boriše Bodiroge. On je Podrinje sačuvao poraza. U dva – tri navrata je reagovao maestralno i nije dozvolio da lopta uđe u mrežu.

Prvo je zaustavio  udarac Dejana Bjeloša, pa Marka Markovića, u prvom delu susreta, a u nastavku je Stefanu Arbinji uhvatio loptu. Šutirao je sa nekih osma – devet metara direktno u golmana Podrinja.

Razloge za ovaj remi, a on je sigurno neuspeh za domaćina, treba tražiti i u sebičnosti pojedinih igrača, Imali su priliku da u dva navrata proigraju saigrače koji su bili u boljim pozicijama, ali su se odlučivali na šut.

-Naravno da nisam zadovoljan bodom. Morali smo i mogli bolje, a opet kada sve saberem i oduzmem nemam pravo da se ljutim na igrače. Igrali su i pružili koliko mogu. Ostaje nam da dom kraja ovog dela igramo što možemo bolje i odgovornije, pa da u polu sezoni podvučemo crtu i vidimo kako dalje, kaže šef stručnog štaba Slavije Milan Gutović.

Igračima iz Janje čestitke na fer i korektnoj igri, sem Jovici Zariću. On je divljački startovao na igrača Slavije i mogao mu je nogu polomiti. Bacilo je ovo mrlju na utakmicu, a zamerke idu i na prečesto valjanje po terenu. Fudbaleri Podrinja, su svaki duel koristili da vrište, galame, vrte se kao Neimar, traće pomoć lekara, kojeg uzgred nisu imali, pa je fizioterapeut Slavije imao kondicioni trening...  Toliko su se valjali da s ei njihov trener glasno upitao:

-Šta ovoliko galame  i leže!!!

Kako je i to sastavni deo fudbalske igre isplatilo im se i zadovoljni su napustili Istočno Sarajevo. Da je Stefan Janjić pet minuta pre kraja bio precizniji i umesto prečke pogodio mrežu ceo plen bi završio u Semberiji. Ne bi se moglo reći nezasluženo!

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8