XS
SM
MD
LG

Bez kontinuiteta u igri nema bodova

Nenad Kočović, igrač Kabela iz Novog Sada - foto: Jelena Grlić

Oklopnici pod vođstvom trenera Nebojše Vučićevića igraju superligaški i u sedam poslednjih utakmica zabeležili su šest pobeda. Mladi sastav Kabela je bio na putu da prekine tradiciju uspešnosti ekipe sa Dunava, ali su se do zacrtanog cilja "isprečile" povrede, pad koncentracije.

Pored Smederevske tvrđave odigrana je otvorena i ofanzivna utakmica, sa obiljem prilika pred oba gola. Defanzivac Novosađana Nenad Kočović sumira utiske iz Smedereva. - U prvom poluvremenu imali smo više od igre, imali inicijativu, i neću preterati ako kažem da je ovo bilo naše najbolje izdanje u prvih 45 minuta ove jeseni, začinjeno prelepim golom. Lopta je bila upućena dubinskim pasom do Cirila,  koji povratnim pasom pronalazi na nekih 15-16 metara Karaća, usledio je prelep šut desnom spoljnom i lopta je završila u suprotnom uglu.

U nastavku su se uloge promenile, a tome su u dobroj meri kumovale povrede nekoliko naših igrača - kaže 24-godišnji Kočović i objašnjava: - U poluvremenu se naš prvi golman požalio na bol u zadnjoj loži ostao je u svlačionici. Tu nevoljama nije bio kraj jer je ubrzo zamenjen  kapitena Petrovića, a pola sata pre kraja povredu skočnog zgloba obnovio je malerozni Bjeković, tako da smo preostali period utakmice odigrali sa igračem manje. U međuvremenu Smederevci su izjednačili, i brojčano inferiorniji, povukli smo se u defanzivu. Više od poraza brine nas činjenica da imamo neobjašnjive padove u igri, i to nam se događa unazad na nekoliko utakmica - zapaža stardandni defanzivac i asistent saigračima za pet pogodaka.

Šansa za popravni biće Dinamo iz Vranja, ujedno i derbi dve  visoko pozicionirane ekipe. - Treba očuvati oreol uspešnosti kod kuće i pobedom izbrisati minus iz Smedereva. Prošle sezone sam u dresu Inđije igrao protiv Vranjanaca u baražu za popunu Super lige, i dobro mi je poznat njihov model igre. Trener Antić, sa velikim ovlašćenjima, forsira otvoren i ofanzivan fudbal, bez mnogo kalkulacija, na koji ćemo mi morati da pronađemo odgovor - poručuje mladi Kočović. Kad je kadrovska situacija u pitanju trener Vasiljević za meč sa Dinamom neće moći da računa povređenog golmana Vukliša, Mandiaća (problem sa leđima) i Bjekovića. Kabelovci će biti jači za iskusnog Govedaricu i Petrića koji su odradili suspenzije.