XS
SM
MD
LG

Počela škola šaha u OŠ ''Sveti Sava'' u Istočnom Sarajevu

U organizaciji Šahovskog kluba „Slavija“ dana, 15. oktobra 2019. godine počela je sa radom škola šaha za osnovce Osnovne škole „Sveti Sava“ Istočno Novo Sarajevo.

Namjera Šahovskog kluba je da se pokretanjem škole šaha, obuhvati što veći broj polaznika djece, kako bi im omogućili da steknu početna znanja ove drevne igre. Takođe, namjera kluba je i da sve talentovane polaznike škole šaha, koji ispolje svoj talenat i upornost učenja i savladavanja šahovskih vještina uključi u rad kluba, te pripremi za buduća takmičenja.

Šah je igra, sport, nauka, umjetnost i kao takav mnogostruko je koristan za djecu, jer igranjem šaha podstiče se razvoj pamćenja, koncentracije, brzine računanja, vizuelnog izražavanja, logike razmišljanja i rasuđivanja.

Organizator šahovske škole, Šahovski klub „Slavija“, u potpunosti radi na volonterskoj bazi uz podršku i pomoć Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo. Takođe, članovi kluba u narednom periodu imaju namjeru školu šaha proširiti i na druge škole u drugim lokalnim zajednicama.

Opština Istočno Novo Sarajevo