XS
SM
MD
LG

Mavas-ova tužba u FS BiH

Pisali smo u nekoliko navrata, zadnjih mjeseci, o sporu koji je pokrenuo Mavas iz Mrkonjić Grada, a tiče se izgradnje terena sa vještačkom travom.

Naime, UEFA je u saradnji sa FS BiH pokrenula poslove oko izgradnje 15 terena sa vještačkom travom.  

Mavas se javio na taj tender, ali nisu ''prošli''. U dva navrata ih je iz ''trke'' izbacivala komisija koje je imala pred sobom tendersku dokumentaciju.

Firma iz Mrkonjić grada  je smatrala da je  oštećena u ovom poslu, jer razloga za eliminaciju nije bilo, pa je presavila tabak i tužila FS BiH.

Danas je administraciji FS BiH dostavljen, iz Suda BiH zahtjev, sa kompletnom dokumentacijom koja je predata Sudu BiH, te je od njih zatraženo da se u roku od 30 dana izjasne o svemu.

Ovaj posao sa izgradnjom terena trebao je biti gotov do kraja novembra ove godine, ali zbog tužbe Mavasa, te nekih drugih problema, gotovo da nije krenuo sa mrtve tačke.

Biće zanimljivo vidjeti šta će se dalje dešavati, a mi smo nagovještavali ovakav rasplet, uz informaciju koju smo dobili iz izvora bliskih Izvršnom odboru FS BiH, da su oni upozoravali članove komisije za provedbu ovog tendera da se nije radilo po zakonu!