XS
SM
MD
LG

Osnovan ŽFK Prijedor

ŽFK Prijedor

Fudbalska porodica u Prijedoru, ali i Republici Srpskoj postala je bogatija za novi kolektiv. U Gradu na Sani održana je osnivačka sednica Skupštine Ženskog Fudbalskog kluba Prijedor kojeg su podržali i Grad Prijedor, Gradski Fudbalski savez Prijedor, ali i FK Rudar Prijedor.

Za predsednika Upravnog odbora ŽFK Prijedor izabran je dugogodišnji sportski radnik Nenad Mejakić, dok su potpredsednici Jovana Panić i Sandra Radaković. Pored njih članovi uprave su još: Ivana Žujić i Nadir Nuhagić, dok je Valentina Sovilj izabrana za predsednika Skupštine kluba, a uz nju su još, kao potpredsednici najvišeg klupšskog tela, Dragan Gnjatić i Igor Radaković.

-Bilo je i ranije pokušaja da se u Prijedoru oživi ženski fudbal, tačnije osnuje klub, koji se ranije zvao Vojvoda, ali je brzo prestao s radom. Naša želja je velika da i među pripadnicama lepšeg pola afirmišemo fudbalsku igru, okupimo što veći broj igračica i uključimo se u sistem takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske. Mislim da je odziv bio dobar i pokazano je da se nalazimo na pravom putu – istakao je Nenad Mejakić, predsednik Upravnog odbora ŽFK Prijedor.

Igračice, njih nešto više od dvadesetak, u raznim uzrastima, rade naporno želeći da se namtnu u narednom periodu.

-Ženski fudbal uživa poseban status u UEFA i FIFA, državni savezi dobijaju namenska sredstva za razvoj i unapređenje kako ženskog fudbala tako i futsala. Prijedoru je bio neophodan jedan ovakav kolektiv i želja nam je da formiramo, pored seniorske, i sve omladinske selekcije, da uljkučimo što veći broj devojaka i devojčica, da ih okrenemo fudbalu i sportu – istakao je Igor Radaković, potpredsednik Skupštine.

ŽFK Prijedor će uskoro početi i da igra prijateljske utakmice sa klubovima iz okruženja.


Široki Brijeg 1 : 4 Radnik Bumerang
SFK 2000 4 : 0 Iskra
Emina 4 : 1 Lokomotiva
Drina 0 : 4 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4