XS
SM
MD
LG

Priželjkuju reprizu Kupa

Igor Janković i Milan Šikanjić

Ranjeni Rudar Prijedor, koji u prošlom kolu protiv Jedinstva u Brčkom nije uspeo da osvoji celi plen, danas na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuje tradicionalno neugodnog protivnika Slaviju iz Istočnog Sarajeva. “Sokolovi” su u gradu na Sani uvek pružali sjajne partije i često odlazili kući neporaženi, čak odnosili i celi plen.

Ipak, u ovom susretu, ne samo po tabeli, već i po kvalitetu igračkog kadra Prijedorčani su favoriti u odnosu na plavo-bele. Osim toga dva rivala su ove jeseni odigrali dve utakmice, u drugom kolu, u borbi za bodove, nije bilo ni pobednika ni golova, a u Prijedoru, u susretu Kupa BiH domaćin je slavio visoku pobedu od 4:1.

-Utakmica koja sledi je već treća u nizu ove polusezone sa Slavijom. Dočekali smo ih u Kupu BiH i savladali sa visokih 4:1, dok je u prvenstvu bilo 0:0. U tom meču nismo imali ni sportske sreće, dok smo na domaćem terenu odigrali kvalitetno i efikasno. Bila je to jedna od najboljih utakmica koju smo odigrali na domaćem terenu, ali i ove jeseni. Želimo i sada da budemo pravi. Imamo kadrovskih problema kao i u prethodnim mečevima, protiv Slavije sada ne mogu da nastupe Predrag Zekanović i Slaviša Maksimović zbog tri žuta kartona. Nadamo se da će ih adekvatno odmeniti alternative jer imamo širok roster igrača i uvek svako svakoga može da zameni – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg zeleno-crnih se nada da će doći veliki broj ljubitelja fudbala na tribine da podrži njegovu ekipu u nastojanju da dođe do nove prvenstvene pobede.

-Očekujemo veliki broj navijača da dođu i da zajednički stignemo do još jednog slavlja u prvenstvu i bodova, te tako nastavimo put ka konačnom cilju koji smo postavili u ovoj takmičarskoj sezoni – dodao je Janković.

Na novinarsko pitanje da li je tačno da je posle meča u Brčkom predsedniku Darku Milunoviću podneo usmenu ostavku o čemu je pričala prijedorska fudbalska javnost prethodnih dana trener Igor Janković je rekao:

-Prvi put da čujem tu temu i mogu da kažem da se o tome uopšte nije pričalo i ovo je istina što vam kažem!

Napadač “rudara” Milan Šikanjić je takođe optimista, očekuje kvalitetnu partiju saigrača i nova tri boda.

-Kao što je šef rekao igramo protiv Slavije neugodne ekipe i teškog rivala. Ove jeseni imali smo nerešen rezultat u prvom meču kod njih u kojem nismo imali dovoljno sreće, a potom smo odigrali dobru utakmicu kod kuće u Kupu BiH. Dolazi nam motivisan protivnik da traži šansu za povoljan rezultat. Znam da ćemo na terenu dati svoj maksimum, odigrati kako treba i nastojati da pobedimo protivnika jer publika u Prijedoru zaslužuje novu radost. Želimo da repriziramo meč iz Kupa BiH – istakao je Milan Šikanjić.

 


 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8