XS
SM
MD
LG

Jovanović: Igramo s jednim od najjačih timova, a desetkovani smo

Radmilo Jovanović. Foto VranjeNews

Dinamo Vranje na derbi utakmicu 15. kola Prve lige Srbije u fudbalu protiv Kabela putuje desetkovan, jer je više fudalera zadobilo povrede u prethodnom kolu ili u pauzi između dve prvenstvene utakmice, izjavio je trener Vranjanca Radmilo Jovanović.

Novosađani su uoči ovog kola četvrti na tabeli, odmah iza Dinama, ali obe ekipe imaju isti broj bodova - 23, koliko i drugoplasirani RFK Grafičar.

Povredu zadnje lože u redovima Dinama imaju Jovanović, Marković i Mitić, a Zlatković je na treningu u četvrtak teže povredio koleno, hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu. Imamo veliki problem da sastavimo tim, a idemo na noge jednoj od najjačih ekipa lige.

Uvažavamo ih, to je ekipa koja ima dobro odškolovane igrače i kvalitetan rad u omladinskom pogonu. Iako smo oslabljeni, ući ćemo maksimalno motivisani da pobedimo u ovoj utakmici jer samo tako možemo nazad u Super ligu.

Možda je ovo prilika da igraći koji su manje dobijali priliku da igraju ove polusezone pokažu kako se bori za klub i da probamo da napravimo dobar rezultat - kazao je Jovanović.

Kapiten Dinama Mlađan Stevanović konstatovao je da problem sa povredama postoji, ali da Vranjanci imaju svoj cilj.

Mi smo Dinamo i mi moramo u svakoj utakmici da idemo na pobedu jer jurimo Super ligu.

Nije nam cilj da budemo što bolji na tabeli, već plasman u najviši rang. Sa momcima koji su spremni idemo na pobedu u Novom Sadu - rekao je Stevanović.

Utakmica Kabel - Dinamo odigaće se u nedelju 20. oktobra u 15 časova.