XS
SM
MD
LG

Neznalice i statisti oterali Branka Savića

Branko Savić, sada već bivši trener Modriče

MODRIČA – Fudbaleri Modriče su poraženi i u Janji, iako je Podrinje od 14.minutu igralo bez golmana Boriše Bodiroge, jednog od najboljih čuvara mreže u Republici Srpskoj. Tako je jedan od tri najplaćenija tima u prvoligaškom društvu RS još jednom podbacio, razočarao. Letos, u pregovorima sa čelnicima kluba tvrdili su da mogu odgovoriti zadatku, a to je borba za prva tri mestra u vrhu tabele. Ispostavilo se, bez borbe su izabrali jednu od dve poslednje pozicije, pa i seoba u niži rang sada je realna opcija. Većina njih nisu živeli sportski, neki su pribegli samovolji, a značajan broj je sve uverio da nemaju kvalitet i znanje za 1.ligu Republike Srpske. Treneru Branku Saviću potrebni su bili fudbalski ratnici, borci za svaki pedalj terena i bod više. Statisti su bili u većini, pa je nekadašnji prvotimac beogradskog Partizana odlučio da napusti kormilo broda koji tone sve dublje.

„Potrebna je šok terapija. Pokušao sam sve što je u mojoj moći, ali nije išlo. Verujte da ni sam više nemam snage, volje i motiva. Neću protiv igrača, ali jedan broj njih nije bio na visini očekivanja. Negde smo gubili dobijene utakmice, ali u Janji smo potpuno podbacili. Imaću razgovor sa predsednikom Petrom Jelićem. Ili ću iz moralnih razloga otići sam ili ću ostati još ova dva kola do pauze, pa tada otići. Saradnja na proleće više nije realnost“, rekao je Branko Savić.

U „crno – belom“ dresu bio je zahvalan fudbaler. Na klupi Modriče strateg koji poznaje materiju, ali i džentlmen, uljudan i gospodstven. Očito da igrači to nisu doživeli kao vrlinu nego su svojim ponašanjem zloupotrebljavali dobre namere ovog Zrenjaninca.

Dan nakon modričke bruke i sramote u Janji, predsednik Modriče Petar Jelić i dosadašnji trener Branko Savić imali su zajednički ručak i razgovor, ali do nastavka saradnje nije došlo.

„Nije došlo jer gospodin Savić smatra da je bolje da se povuče, a da neko drugi pokuša nešto da ostvari. Hvala dragom Branku za sve što je dobro i korisno uradio za modrički najpopularniji sport. Potvrdio se kao izvanredan čovek i dobar trener. Loši rezultati idu na dušu fudbalera, a ne na njegovu dušu. Pomoćnici Dario Purić i Milan Petrović odradiće preostali period do pauze. Onda sledi remont, bar pola igrača moraće da napusti klub, nisu zaslužili da nose dres Modrič. Ja njima želim uspeh, ali sve je do njih. Modriča će trajati i posle njih, i posle mene, i posle nas. Moramo stvoriti novi tim za proleće. Valja zadržati prvoligaški status, pa onda videti šta i kako dalje. Pravićemo novu, veliku i uspešnu modričku fudbalsku porodicu“, obećao je Petar Jelić, predsednik Modriče.

Reči su mu kao svetinja...


Jedinstvo : Kozara
Željezničar Sport Team : Slavija
Tekstilac : Modriča Alfa
Krupa : Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Krupa 13 11 2 0 35
2 Rudar Prijedor 13 8 3 2 27
3 Kozara 13 6 3 4 21
4 Željezničar Sport Team 12 4 3 5 15
5 Tekstilac 12 3 4 5 13
6 Podrinje 13 3 4 6 13
7 Slavija 12 2 6 4 12
8 Modriča Alfa 12 3 2 7 11
9 Jedinstvo 12 2 1 9 7