XS
SM
MD
LG

Dajte pismo na uvid!!!

Nedavno smo poslali Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine zahtjev da nam dostave pismo koje je otišlo u UEFA, a koje se tiče aktuelnog stanja unutar Fudbalskog saveza Republike Srpske. Pozvali smo se na Zakon o pristupu informacija i samo zatražili da nam dostave pismo, jer ga NIKO,NIKADA nije video... Zanimalo nas je da pogledamo šta u njemu piše i ko ga je poslao.

Još nismo dobili odgovor, od administracije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Pitanje je zašto fudbalska javnost nije imala mogućnost da vidi pismo koje je otišlo u Nion, a gle čuda imali smo priliku da vidimo odgovor koje je stigao u Sarajevo.  

Doduše i ovdje imamo nelogičnost, UEFA je pisala Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, a mi smo pismo imali priliku da vidimo (još uvijek stoji) na sajtu Fudbalskog saveza Republike Srpske...

Kome je UEFA pisala, pitamo se. FS BiH ili FSRS????

Zašto odgovora koji je došao u FS BiH nema na sajtu tu FS BiH, a ima na sajtu FSRS???

Mnogo pitanja bez odgovora, a to nas ne čudi... Ipak, bićemo istrajni i tražiti na uvid pismo...Da se konačno vidi šta u njemu piše i  ko ga je poslao.

Neko iz Banjaluke, preko Sarajeva, ili direktno iz Sarajeva.

Red bi naravno bio i da podsjetimo da je u tom pismu UEFA konstatovala da je  Pravni komitet BiH najveći autoritet tumačenja pravnih akata FS BiH i da se on mora uvažavati...

Sve to je  vezano, naravno, za zahtjev većeg broja članova Izvršnog odbora FS RS i članova Skupštine FSRS da se smjeni Mile Kovačević.

Prezentovan je UEFA stav Pravnog komiteta FS BiH  koji Izvršni odbor FS BiH  nikada nije usvojio, ali jeste primio k znanju...Da li je UEFA  dobila na uvid   i tumačenje Pravne komisije FSRS koja je rekla da se Mile Kovačević može smijeniti???

Nećemo da ulazimo može li ili ne? Logično bi bilo da svak ko je izabran može biti i smjenje, ali logika i bh  fudbal!!!!  Neka to pitanje rješavaju ''pravnici'', ali nas interesuje ko je za Mileta Kovačevića??? Banjaluka i FSRS očigledno nisu, a Sarajevo izgleda da  jeste!!! Nije li u tom slučaju Mile Kovačević predsjednik FSRS u tehničkom mandatu???