XS
SM
MD
LG

Modriča stvara nove zvezde

MODRIČA - Odbojkaški saveziRepublike Srpske i Srbije imaju uspešnu dugogodišnju saradnju na osnovu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Srpske. U okviru te saradnje pokrenut je i projekat rada sa najmlađim kategorijama u traženju i stvaranju novih asova. Testiranje mladih odbojkašica vrši se širom RS, a sada je izvršeno i u Modriči.

U okviru saradnje Odbojkaških saveza RS i Srbije vrše se testiranja mladih odbojkašica u RS koje su 2006/2007. godište. U okviru testiranja pored elemenata rada sa loptom obavljena su i morfološko-motorička merenja, te trenerima data uputstva za dalji rad sa odbojkašicama. Odabrane odbojkašice će imati priliku da borave u odbojkaškom kampu Srbije, tamo se dodatno dokažu i ravnopravno bore sa odbojkašicama Srbije. Kako su istakli iz Odbojkaškog saveza Srbije ovde postoje veoma talentovane odbojkašice, a ovim testiranjem se stvara bolja slika kakvo je znanje i sposobnost odbojkašica, a takođe se vrši i promocija odbojke. Za ovu priliku donesen je i pehar evropskog šampiona.

„U Modriči smo se ponovo uverili da ima materijala za rad. Imamo i privilegiju da ovde donesemo pehar šampiona Evrope iz Ankare. – Želja nam je da promovišemo odbojku jer je vrhunski sport sa vrhunskim dometima. Republika Srpska je iznedrila vrhunske asove ovog sporta“, rekla je Biljana Maksimović, sportski direktor mlađih ženskih selekcija Srbije.

„Srdačno smo primljeni u Modriči i na tome se zahvaljujem. Deca su pozitivna, nasmejana i vedra. Upoznati smo sa rezultatima modričke odbojke. U Republici Srpskoj ćemo testirati oko 200 devojčica. Za sada ide sve po planu a rezultati su dobri“, istakao je Nemanja Zekić, selektor pionirske reprezentacije Srbije.

Pri OK Modriča odnedavno je počela sa radom i Akademija odbojke „Gala“ u kojoj tim sportskih stručnjaka radi sa mladim odbojkašima i odbojkašicama. Za testiranje je odabrano 26 odbojkašica.

„Odbojkaški klub Modriča sa svojim trenerima i decom je odlučio da samostalno krene u ovaj pohod. To se isplatilo. Imamo veliki broj članova i prezadovoljni smo“, izjavila je Dragana Vujanić, trener u Akademiji odbojke „Gala“.

Odbojkaški savez Srbije do sada je izvršio jedanaest testiranja, ovo u Modriči bilo je šesto na području Republike Srpske. Do sada je ukupno testirano preko 200 mladih odbojkašica. Ista testiranjaobavljena su i u martu ove godine.

 

 


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7