XS
SM
MD
LG

Slavija 'uštopala' i Krupu u Istočnom Sarajevu

Fudbaleri Slavije i Krupe odigrali su danas u 12. kolu Prve lige Republike Srpske 0:0 u Istočnom Sarajevu.

Odlično je krenulo prvo poluvrijeme ove utakmice. Slavija prijeti već u 4. minutu kada je Stefan Arbinja pobjegao odbrani, stigao do lopte prije golmana Vasilija Kolaka, šutirao, ali pred gol crtom loptu izbija Igor Makitan u aut. Uzvratila je odmah i Krupa. Poslije otklonjene opasnosti nakon kornera Slavije, Lazar Nikolić je istrčao kontru, izašao sam pred Nedžibovića, ali golman Slavije vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

Nastavili su i jedni i drugi sa napadima, a onda sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Poslije prekida, rukom u kaznenom prostoru igra jedan od defanzivaca gostiju, ali Rajko Đorđić je, uprkos što su svi skočili na stadionu, samo pokazao da se igra nastavi.

U 12. minutu gosti imaju još jedan zicer. Jovo Lukić je istrčao sam na Nedžibovića, međutim šutirao je poprilično slabo i lopta je otišla pored gola. Sedam minuta kasnije gosti pogađaju i prečku. Sjajno je tukao iz slobodnog udarca Lazar Nikolić, no lopta je pogodila samo prečku i spriječila slavlje gostiju.

Nakon toga ritam utakmice je naglo splasnuo. Tome je zasigurno doprinio i sudija Rajko Đorđić iz Bijeljine, koji je zajedno sa svojim pomoćnicima, često i bez ikakve potrebe, prekidao u igru, a u jednoj poprilično fer utakmici, bez previše grubih startova pokazao je čak šest kartona u prvom poluvremenu.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo pretjerano interesantno. Trebalo je gotovo 15 minuta da vidimo prvu priliku. I bila je to ponovo sjajna šansa za Krupu. Jovo Lukić je sa lijeve strane ubacio loptu, Lazar Nikolić se nije najbolje snašao, lopta se dobila do Marka Golubovića koji šutira preko gola.

U 64. minutu Slavija ostaje sa desetoricom igrača. Stefan Arbinja je napravio faul, a sudija Rajko Đorđić fudbaleru Slavije pokazuje drugi žuti karton i put u svlačionicu. Brzo nakon toga Krupa odmah ponovo prijeti, no najbolji pojedinac domaćih danas Nedžibović još jednom lijepo zaustavlja pokušaj gostiju. Nakon crvenog kartona, Krupa je u potpunosti nakon crvenog kartona preuzela loptu u svoje noge, kružila je oko kaznenog prostora, ali tek jednom ili dva puta je to bio konkretan pokušaj ka golu Nedžibovića. Slavija se u potpunosti ograničila na kontru, ali nije bilo previše prilike za to, međutim zasigurno poslije Krupine opsade gola u posljednjih pola sta itekako mogu biti zadovoljni ovim bodom.

SLAVIJA – KRUPA 0:0
SRC Slavija
Gledalaca 250
Sudija: Rajko Đorđić (Bijeljina)
Strijelci:
Žuti kartoni: Arbinja, Nedžibović, Blagojević, Perović, Šćepanović (Slavija), Makitan, Nikolić, Palić, Miketek (Krupa)
Crveni karton: Stefan Arbinja (Slavija) 63

Slavija: Nedžibović, Pušara, Babić, D. Bjeloš (od 70. Mujkić), Blagojević, Šćepanović, Marković, Perović, N.Bjeloš (od 90. Popovac), Kentaro, Arbinja

Krupa: Kolak, Makitan, Lukić, Dujaković, Palić, S.Nikolić (od od 46. Bilal), Filipović, Maksimović, J. Miketek, Golubović,L. Nikolić (od 79. M.Modić)

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8