XS
SM
MD
LG

Borac nišani Kup Republike Srpske

Borac u grad na Sani dolazi posle četiri vezane pobede u premijerligaškom takmičenju s ciljem da izbori plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske, kao što je to uradio i u masovnijem takmičenju BiH, odnosno da “overi” utakmicu na domaćem terenu protiv Radnika iz Bijeljine, branioca trofeja, u sledećoj rundi.

Trener Branislav Krunić u Prijedor neće voditi najjači tim, pojedine fudbalere će da odmara za prvenstveni meč, baš protiv Radnika, u narednu nedelju, ali će šansu da dobiju oni igrači koji su do sada, u Premijer ligi imali manju minutažu, odnosno bili u drugom planu.

-Odmah da kažem da od igrača u Borcu niko nije u drugom planu, svi oni koji imaju ugovore konkurišu za ekipu, u svakoj utakmici, samo je do njih i njihovog rada da se nametnu, pokušaju da se izbore za mesto prvotimca, dođu do pozicije startera. Vi novinari imate naviku da kažete “rezervni sastav”, “šareni tim”, “druga ekipa”… Toga nema u Borcu, svaki igrač u svakom trenutku, treba, i mora, da odgovori obavezama koje se pred njega postave i u tom momentu da pruži maksimum za ostvarenje klupskog cilja. Tako će da bude i za meč u Prijedoru koji nam dolazi u trenutku kada idemo uzlaznom linijom i kada smo u pobedničkoj formi, koju želimo da nastavimo. Jer Borac igra na tri fronta i za svaku utakmicu biramo one najbolje – rekao je Branislav Krunić, šef stručnog štaba Borca.

Dueli dva kluba su uvek privlačili veliku pažnju, tako je i pred današnji okršaj na Gradskom stadionu u Prijedoru.

-Da, poznat mi je taj rivalitet, još kao igraču, a sada i kao treneru, prvi put ću da vodim Borac protiv Rudar Prijedora u zvaničnim susretima. Čeka nas jedno teško i izazovno gostovanje, zahtevnih 90 minuta tokom kojih ćemo, u svakom momentu, morati da budemo na maksimalnom nivou i oprezni. Ekipe se poznaju, mnogo je tu igrača koji su nekada nastupali zajedno, između kolege Igora Jankovića i mene nema nikakvih tajni. Neka derbi bude na visokom nivou, neka pobedi fudbal i bolji rival u datom momentu. Naš cilj je da prođemo dalje, da pokušamo da dođemo do kraja ovog takmičenja, i vratimo pobednički pehar u naše klupske vitrine u kojima odavno nije bio – dodao je Branislav Krunić.

Prema najavama iz crveno-plavog tabora banjalučki napad bi rebalo da predvodi Srđan Vujaklija, uz podršku mladog Nikole Turanjanina…

-Ukoliko dobijem priliku da zaigram u Prijedoru nastojaću da opravdam ukazano poverenje i doprinesem našem prolasku u četvrtfinale. Čeka nas težak posao, motivisan protivnik, koji se bori za povratak u Premijer ligu BiH. Igra se samo jedan susret, na gostujućem terenu, ali bez obzira na sve pokušaćemo da opravdamo ulogu favorita koja nam je namenjena uoči gostovanja kod Rudar Prijedora – istakao je Srđan Vujaklija, napadač Banjalučana.

 Parovi četvrtfinala

Ranije su izvučeni parovi četvrtfinala Kupa Republike Srpske, a u ovoj rundi masovnijeg takmičenja srpskog entiteta sastaće se, 13. oktobra (13.30 časova): Dobrljin. Slaven – Krupa (Krupa na Vrbasu), Zvornik: Drina – Zvijezda-09 (Etno selo Stanišići) i Nevesinje: Velež – Tekstilac (Derventa). Branilac trofeja bijeljinski Radnik će gostovati boljem timu iz zaostalog susreta osmine finala između Rudar Prijedora i banjalučkog Borca.