XS
SM
MD
LG

Rudari spremni za Borac

U posljednjoj utakmici osmine finala Kupa Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora u srijedu, 30. oktobra, na Gradskom stadionu u Prijedoru (14 časova) dočekuju banjalučki Borac. Pobjednik ovog duela biće domaćin braniocu trofeja bijeljinskom Radniku, a ta utakmica je na programu u srijedu, 13. novembra (13.30 časova).

-Sigurno da je utakmica protiv Borca više od utakmice, bilo je tako i prije nas i biće poslije nas. I mi i Borac se borimo na dva fronta, Banjalučani u Premijer ligi BiH, a mi u Prvoj ligi Republike Srpske, i bićemo u mikrociklusu od tri utakmice u sedam dana. Vjerujem da ćemo i mi i Borac da izmješamo karte, tako da će istrčati na teren najodmorniji i najkvalitetniji. Raduje me forma Borca u Premijer ligi, ne samo mene, već treba da raduje sve ljubitelje fudbala u Republici Srpskoj. Drago nam je da Radnik i Borac igraju zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH i nadam se, u budućnosti, da će sve više klubova iz našeg entiteta odlično prezentovati Republiku Srpsku u najvišem rangu takmičenja – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg “rudara”, koji je jedno vrijeme sjedio i na klupi banjalučkog velikana je još rekao:

-Borac je apsolutni favorit. Od toga ne treba bježati, ali samo na papiru. Sve ono što će se dešavati na terenu mi ćemo pokušati da uradimo, suprostavimo se što bolje i vidimo gdje smo sad u odnosu na ekipe iz vrha premijerligaškog karavana. Nastojaćemo da se što bolje suprostavimo i da pokušamo iznenaditi Borac. Ta utakmica bi nam, s pozitivnim rezultatom i prolaskom dalje, dala vjetar u leđa u poslednja dva kola u prvenstvu što su ostala, a biće izuzetno teška.  Nadamo se dobroj takmičarskoj utakmici i da ćemo svi zajedno da slavimo pobjedu i prolazak dalje. U mojoj trenerskoj filozofiji ne poznajem termin kombinovani i “šareni” sastav, igraće najbolji koje u tom trenutku imamo, ali mogu da kažem da ću sigurno dati šansu mladom Danilu Marmatu, kapitenu naših juniora koji ove jeseni igraju sjajno u Premijer ligi BiH. Jednostavno, svojim igrama zaslužuje priliku u jednoj ovakvoj velikoj utakmici.

Kapiten Priejdorčana Nemanja Pekija je takođe optimista i nada se najboljem protiv Borca:

-Derbi je derbi, bilo prvenstvo ili Kup. Ovakve utakmice imaju veću dozu želje i zalaganja, motiv sam od sebe ne fali, samim tim mislim da nas čeka veoma zanimljiva, uzbudljiva i neizvjesna utakmica. Borac je u vrhu Premijer lige BiH, Banjalučani igraju u dobroj formi posljednje vrijeme, a za nas je ovo prava prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na najviši rang takmičenja. Očekujemo prolazak dalje i ovom rilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da savladamo velikog protivnika.