XS
SM
MD
LG

Krupa slavi u maju

Mihajlo Bućinski

Fudbaleri Krupe blizu su jesenjih lovorika u Prvoj ligi Republike Srpske. Dva kola pre kraja polusezone imaju pet bodova više od drugoplasiranog Rudar Prijedora, glavnog i reklo bi se jedinog ozbiljnog konkurenta u borbi za titulu i povratak u premijerligaško društvo BiH. Superiornost su fudbaleri trenera Zorana Marića pokazali tokom cele jeseni, nisu pretrpeli nijedan poraz, ostvarili su devet pobeda i dva remija, osim toga slavili su rezultatom 2:1 i u derbiju sa direktnim rivalom na njegovom terenu u Prijedoru.

-Uspeh koji smo napravili nije slučajan, jer smo i tokom letnjeg pripremnog perioda “slagali” pozitivne rezultate, bez ijednog poraza. Prvo mesto nas jedino interesuje na kraju ove sezone, ali nikad niko u decembru nije slavio šampionsku krunu. Lepo je biti najbolji na kraju polusezone, dobar je to zamajac za proleće, ali ujedno i dodatna obaveza da odbranite tron, jer će svi da jurišaju na lidera, dokazuju se, hteće da skinu naš “skalp”. Na nama je da odbranimo sve te napade i ostanemo tu gde jesmo – na prvom mestu – rekao je Mihajlo Bučinski, član uprave  Krupe, zadužen za sportska pitanja.

Proteklog vikenda tim iz kanjona Vrbasa remizirao je (0:0) u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, čime je prekinut niz od devet vezanih pobeda u prvenstvenim mečevima.

-Sve je dobro kada se posle utakmice nešto dopisuje u tabelu, uvećava bodovni saldo. Naš trener Marić je istakao da je nezadovoljan bodom jer smo propustili priliku da pobegnemo “rudarima” na sedam bodova, pošto su i oni remizirali u Modriči, ali i ovim rezultatom smo stigli na korak do jesenje titule koja nam, siguran sam, neće umaći. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali konstantnost, da smo zasluženu tu gde jesmo i da ćemo iste ovakve igre i rezultate nastaviti i na proleće. Ali pre svega da odradimo i preostale dve jesenje obaveze – dodao je Bučinski.

U subotu će u Krupi na Vrbasu gostovati nekadašnji šampion i pobednik Kupa Republike Srpske i BiH Modriča Alfa. To je prilika da Krupljani overe jesenju krunu.

-Iz domaćeg duela protiv Modričana i gostovanja u Janji u poslednjem jesenjem kolu protiv Podrinja potreban nam je samo bod kako bi bili jesenji prvaci, ali mi želimo da ostvarimo maksimum do kraja polusezone, dakle cilj je svih šest bodova. Neće biti lako, igramo protiv neugodnih rivala, posebno će to da bude Podrinje koje se diglo i ušlo u seriju pozitivnih rezultata. Ali, ipak, pre svega da sačekamo prvo Modriča Alfu, o Podrinju ćemo pričati kada za to dođe vreme. Imamo najbolji i najkvalitetniji tim, to smo dokazali na terenu igrama i pobedama i mislim da ćemo se potpuno zasluženo radovati jesenjim lovorikama. Isto slavlje, ali povratka u Premijer ligu BiH očekujemo u maju iduće godine – zaključio je na kraju Mihajlo Bučinski, sportski direktor Krupe.

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8