XS
SM
MD
LG

Jokić nadmudrio Vučevića

Košarkaši Denvera zabilježili su pobjedu na gostovanju protiv Orlando Medžika 91:87 a u centru pažnje bio je balkanski duel na centarskoj poziciji između Nikole Vučevića i Nikole Jokića.

Magični su dominirali u prvoj i polovini druge četvrtine, i za to vrijeme stekli 12 poena prednosti. Ipak, Denver je do poluvremena smanjio na -5, a onda odličnom igrom u trećoj četvrtini došao do preokreta i pred posljednjih 12 minuta vodio 69:63.

Domaćin se nije predavao, a posline trojke Vučevića došao je do izjednačenja - 81:81. Gosti se nisu dali, nisu dozvolili potpuni preokret i na kraju bili smireniji u penal završnici i došli do četvrtog trijumfa u šest utakmica, dok je Orlando pretrpio četvrti poraz iz isto toliko mečeva.

Glavna borba vodila se, očekivano na centarskoj poziciji. Sa jedne strane Nikola Jokić a sa druge imenjak Vučević bili su najzapaženiji u svojim ekipama. Jokić je imao učinak od 20 poena (7/14 iz igre, 3/7 za tri poena), sedam skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani Vučević je meč završio sa 24 poena (10/16 iz igre, 1/4 za tri poena), sedam skokova i dvine asistencije i blokadu.

izvor:antenam.net