XS
SM
MD
LG

Omarska savladala Slobodu

Omarska je sa 5:2 savladala odličnu ekipu Slobode iz Mrkonjić Grada, te se dva kola prije zimske pauze plasirala na sedmo mjesto prvenstvene tabele sa ugodnih 18 bodova. Danas je viđena jedna veoma dobra prvenstvena utakmica, pred najvećim brojem gledalaca ove jeseni. Sloboda je pokazala da je odlična ekipa, koja zna igrati fudbala, ali mora se istaći da očigledno ima određenih problema, jer je Sloboda u Omarsku doputovala sa samo jedanaest fudbalera, vrlo kvalitetnih ali bez ijedne zamjene.

 

 

Utakmica je odigrana po idealnom vremenu i po dobro pripremljenom terenu. Omarska je počela furiozno. Već u 5. minutu Panić sjajno probija po desnoj strani, još bolje centrira, a Romanić Darko glavom dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Omarska je nastavila sa napadima i samo tri minuta kasnije nakon jedne gužve u šesnaestercu, neko od gostujućih igrača je igrao rukom, a sudija Maksimović je pokazao na penal. Siguran izvođač je bio Romanić i vrlo rano je Omarska povela sa 2:0.

Tek tada gosti počinju igrati i polako preuzimaju sredinu terena, te je uglavnom viđena igra u kojoj su gosti držali loptu, ali bez nekih izglednijih prilika. Ipak, u 30. minutu Mirković je pokazao da je vjerovatno najbolji igrač ove lige. Napravio je pravu minijaturu u šesnaestercu Omarske, bacio na zemlju trojicu odbrambenih igrača, te lukavim i preciznim udarcem savladao Jokića i smanjio na 2:1. Omarska je odgovorila deset minuta kasnije. Rosić je odlično proigrao Anđića ne lijevom boku, a Anđić  je idealno posalo loptu u šesnaesterac gostiju. Na drugoj stativi usamljen je ostao Krecelj, koji je loptu zakucao u mrežu Kačavende, pa se sa vođstvom Omarske od 3:1 otišlo na odmor.

            Ista igra viđena je i čitavo drugo poluvrijeme. Gosti su držali loptu u nogama, imali terensku inicijativu, ali nije bilo mnogo oapsnosti po gol Omarske. Uglavnom su prijetili iz kornera i slobodnih udaraca. Sa druge strane, Omarska je prijetila iz kontri, ali su napadači Omarske propustili nekoliko prlika da definitivno riješe utakmicu.

I onda, puno bure je viđeno u samom finišu utakmice. Kada se očekivao miran završetak susreta, gosti su uspjeli odigrati dobru akciju Nenad Milan je izašao sam pred Jokića i rutinski ga savladao, te smanjio na 3:2. Samo minut kasnije gosti ostaju sa igračem manje. Malinović je simulirao prekršaj na nekih dvadesetak metara i sudija mu je pokazao žuti karton. Treba reći da je sudija ispravno postupio, jer je Nišević mnogo mnogo prije Malinovića stigao do lopte, te se moglo samo raditi o prekršaju Malinovića. Međutim, gosti su veoma burno reagovali na tu odluku, a najgore je prošao Mitrić koji je zaradio drugi žuti, tj. crveni karton.

            Omarska je vrlo brzo iskoristila igrača više. U 89. minutu Panić je precizno šutirao sa dvadesetak metara, uz sami lijevu stativu. Golman Kačavenda se bacio, ali nije stigao da zaustavi loptu i na taj način je utakmica faktički riješena. Gosti su se definitivno predali, a u nadoknadi vemena viđena je još jedna lijepa akcija Omarske, prvo je šutirao Romanić Dejan sa penaltika, golman gostiju brani taj udarac, ali se lopta odbija do Rosića koji postavlja konačnih Omarska – Sloboda 5-2.

U sledećem kolu Omarska ponovo igra na domaćem terenu gdje dočekuje Slogu iz Trna, a Sloboda u derbiju kola dočekuje Slogu iz Doboja.

 

Omarska – Sloboda Mrkonjić Grad 5-2

Romanić Darko ‘6, ‘9 (pen), Krecelj, ‘40, Panić ‘89, Rosić ‘90+2 – Mirković ‘30, Nenad ‘85

Sudija: Maksimović Marko (Modriča). Gledalaca: 150

Žuti kartoni: Anđić, Nišević (Omarska), Gračanin, Mirković, Malinović, Vidović (Sloboda)

Crveni karton: Mitrić Duško (Sloboda) u 88. minutu

Omarska: Jokić Ml, Jokić Ma, Nišević, Lajić, Anđić, Vračar (Romanić Dragan), Zdjelar, Romanić Darko (Višić), Rosić, Krecelj (Romanić Z Dejan), Panić. Trener: Milenko Vuleta

Sloboda: Kačavenda, Malinović, Nenad, Savanović, Đukarić, Mitrić, Gračanin, Vidović, Eremija, Mirković, Babić. Trener: Glamočak Vladimir

www.omarsk .com


Sloboda (MG) : Sloga (T)
Omarska : Proleter
Borac (Š) : Laktaši
Polet 1926 : Jedinstvo
Dubrave : Sloga (S)
Borac (KD) : Sloboda (NG)
Ljubić : Sloga (D)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 15 11 2 2 35
2 Jedinstvo 15 10 1 4 31
3 Sloga (D) 15 9 4 2 31
4 Ljubić 15 8 3 4 27
5 Mladost 15 7 4 4 25
6 Laktaši 15 7 3 5 24
7 Sloboda (MG) 15 7 3 5 24
8 Omarska 15 7 1 7 22
9 Dubrave 15 6 2 7 20
10 Sloga (T) 15 5 3 7 18
11 Borac (Š) 15 5 2 8 17
12 Sloga (S) 14 5 1 8 16
13 Proleter (-3) 15 4 2 9 11
14 Sloboda (NG) (-3) 15 3 0 12 6
15 Polet 1926 (-3) 15 2 1 12 4