XS
SM
MD
LG

Maglić najprijatnije izenađenje

Odbojkaši fočanskog Maglića se ne šale - nastavljaju da nižu pobjede u svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni.

Preslišali su i banjalučki Borac, sa ubjedljivih 3:0. Izjednačena borba vodila se u prvom i do polovine drugog seta, a onda je sve krenulo na Maglićevu vodenicu.

"Danas su baš dobro servirali, pomjerili su nas dosta, dosta su imali blokova, tako da su nas u drugom setu prelomili. Treći set je bio rutina, što se tiče njihove ekipe", rekao je Borko Ilić, kapiten OK Borac.

"Mi smo uspjeli da prevashodno poremetimo prijem ekipe Borca, samim tim smo isključili napad kroz sredinu. Mislim da smo agresivnim servisom došli do onoga što smo se dogovorili u svlačionici", istakao je Dragan Matović, kapiten OK Maglić.

Banjalučani tek očekuju da dostignu pravu formu, jer je u timu dosta novajlija.

"Nadam se da ćemo se uigrati negdje do kraja prvog dijela prvenstva, da možemo u drugom da pružimo što bolje partije, da izborimo plasman u mini ligu, pa onda dalje vidjećemo šta bude", naglasio je Borko Ilić, kapiten OK Borac.

Fočaci su imali start iz snova na svom debiju u najjačem rangu takmičenja - četiri pobjede iz pet mečeva. Najprijatnije su iznenađenje, a sa visokog drugog mjesta uvjeravaju da im ambicije nisu porasle - glavni cilj je i dalje opstanak u društvu najboljih.

"Imamo problema sa primačima servisa, pretprošlu utakmicu se povrijedio Milan Matović, a večeras nažalost i Srđan Furtula, tako da nam je prevashodni cilj opstanak, a sve ostalo što napravimo je vrhunski uspjeh za fočansku odbojku", rekao je Dragan Matović, kapiten OK Maglić. 
 
Ako se gleda budžet kluba, Fočaci su na dnu premijerligaške ljestvice, ali im po srčanosti kojom se bore za svoj klub i svoj grad vjerovatno nema ravnih. Igrom i rezultatima svjedoče da novac ne mora uvijek biti presudan.

Izvor:atv.com


Modriča 1 : 3 Kakanj 78
Bosna 0 : 3 Jedinstvo
Maglić 3 : 0 Borac
Tempo 0 : 3 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jedinstvo 2 2 0 6
2 Maglić 2 1 1 4
3 Modriča 2 1 1 3
4 Radnik 2 1 1 3
5 Kakanj 78 2 1 1 3
6 Borac 2 1 1 3
7 Domaljevac 1 1 0 2
8 Bosna 1 0 1 0
9 Tempo 2 0 2 0