XS
SM
MD
LG

Tekstilac, pa analiza

Slavija- Krupa

Fudbaleri Slavije su ovaj vikend što se tiče Prve fudbalske lige Republike Srpske odmarali. Bili su slobodni, a trener Milan Gutović im je nakon treninga u petak dao odmor do ponedjeljka. Igrači sa strane su otišli kućama, da malo predahnu i provedu vikend sa porodicom, a juče su se vratili  u puni trenažni proces.

-Nismo igrali u subotu, pa sam igračima želeo da izađem u susret i pustim ih da predahnu. Do kraja šampionata imamo još jedan susretu. Dolazi nam u subotu Tekstilac iz Dervente i onda je kraj šampionata. Ne znam šta bih vam rekao oko ovog prvenstva. Pa zamislite da igrači budu slobodni od 9. novembra, pa do recimo 15. januara. Pauza od dva meseca. Nema to nigde. Igrači će biti potpuno ''prazni'' i valja na pripremama sve to nadoknađivati. Neverovatno. Pa drugi deo šampionata počinje 9. marta, kaže Gutović.

Već je šef stručnog štaba sa igračima počeo priču o Tekstilci iz Dervente. To je poslednji meč prvog dela šampionata, a pozicija Slavije na tabeli je očajna. Samo je Jedinstvo iz Brčkog na tabeli ispod ekipe iz Istočnog Sarajeva. Niko nije mogao ni pretpostaviti da će Slavija  ovako slabo odigrati prvi deo prvenstva.

-Biće vremena za analizu. Idemo da završimo šampionat, pa tek onda da gledamo kako i zašto smo bili u mnogim susretima ispod svoga kvaliteta. Mnogo je razloga, ali o tome kasnije. Što se Tekstilca tiče on jednostavno mora biti poražen. Ako ih dobijemo možemo čak na četvrtu poziciju. Igrači su toga svesni i verujem da će na ovom meču biti na visini zadatka, kaže Gutović.

Nema on za sada personalnih poteškoća. Neće moći računati na Stefana Arbinju, on je isključen protiv Krupe, a Nikola Popovac je zbog privatnih obaveza preskočio nekoliko treninga i vjerovatno će tako biti i tokom ove sedmice.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8