XS
SM
MD
LG

Venecija zaustavila Partizan

KK Partizan, Beograd

Lošarkaši Partizana NIS su u VI kolu 7Days Evrokupa, na svom terenu izgubili od Venecije sa 69:83 (18:21, 21:16, 9:25, 21:21) i tako doživeli prvi poraz u ovom takmičenju od početka sezone.

Nakon pet uzastopnih trijumfa, crno-beli su doživeli prvi poraz na evrosceni. U VI kolu 7Days Evrokupa, Partizan NIS je u Štark Areni dočeka šampiona Italije, ekipu Venecije, koja je bolje započela meč i povela sa 0:9. Do kraja prve deonice, crno-beli su uspeli da vrate rezultatski egal, ali su gosti ipak rešili ovaj period igre u svoju korist sa 18:21. U drugoj deonici, skoro 8.500 gledalaca je imalo priliku da vidi preokret crno-belih, koji su na polovini meča imali dva poena prednosti. 

Treća četvrtina je donela novi preokret, ovog puta u režiji gostiju koji su do 30. minuta uspeli da stignu do 14 poena prednosti, što je, ispostaviće se, bila razlika koju Partizan NIS večeras nije mogao da ugrozi. 

Na kraju, Partizan NIS 69 - Umana Rejer Venecija 83. 

Posle utakmice, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je na konferenciji za medije rekao: 

"Čestitam Veneciji, poptuno su zaslužili pobedu. Nadigrali su nas, nadmudrili su nas. Bili smo jadni, sa malim nivoom energije i nismo izgradili priliku da pobedimo. Ovo je jedna od onih večeri u kojoj pokušavate mnogo toga, ali ništa ne uspevate. Kako kaže legendarni fudbaler Đanluka Vijali: 'ko dobija, taj se raduje; ko izgubi, objašnjava'. Mislim da smo bili lošiji u svim segmentima: koncentracija, pristup, kako upotrebiti faulove, kako čitati utakmicu, mismeč. Bila je sramota od utakmice, ali, ali…mislim da ovakva utakmica, koja je bila baš loša, ne sme da obriše sve drugo što smo do sada uradili. Opet kažem: ako smo pametni, mi ćemo shvatiti poruku. Ako nismo pametni, shvatićemo poruku malo teže, ali ćemo je shvatiti. Poslednji put smo ovde igrali protiv Tofaša, pre skoro dva meseca, ali ovakva utakmica se desi. Znam, nisam ih imao tako mnogo, ali sam ih imao i trenirao. Kao da smo se našli jutros i rekli 'idemo na basket'. Mislim da ovo nije slika naše ekipe", zaključio je Trinkijeri. 

Nakon utakmice, svoje utiske su za BC Partizan TV izneli i Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Žanis Pejners i Nemanja Gordić. 

Partizan NIS:Zagorac 7, Pejdž 4, Gordić 8, Parahovski, Jaramaz 9, Miletić, Veličković, Birčević 7, Janković 2, Tomas 18, Pejners 8, Mozli 6

Venecija :Judano 4, Stoun 10, Bramos 9, Tonut, Daje 13, De Nikolao, Filoj 5, Vidmar 3, Šapel 12, Pelegrino, Čerela, Vat 27

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)