XS
SM
MD
LG

Uspešan "Medija dan" na Čairu

Fudbalski klub Radnički danas je po prvi put u svojoj istoriji organizovao „Medija dan“. Mediji su se na poziv vicešampiona Srbije odazvali u velikom broju, a imali su priliku da snimaju i fotografišu trening prvog tima, kao i da uzimaju izjave i rade intervuje od igrača i članova stručnog štaba.

Na žalost zbog virusa na današnji trening nije došlo 12 igrača, a u fokusu medija bili su šef stručnog štaba Milorad Kosanović i prvotimci Aleksandar Todorovski i Stefan Đorđević.

Trener Kosanović sumirao je utiske nakon 15 odigranih kola, posle kojih njegov tim deli šesto mesto na tabeli sa Voždovcem sa po 25 osvojenih bodova.

-Nije loše, ali je moralo da bude bolje. Ova poslednja dva poraza od Radnika i TSC-a pokvarila su utisak, ali ono što je najvažnije je da nam pozicije koje vode u Evropu nisu daleko. Ukoliko se konsolidujemo i vežemo nekoliko pobeda, opet ćemo biti ravnopravni u borbi za izlazak na međunarodnu scenu. Ja sam tražio strpljenje kad sam došao, ekipa je bila prilično nespremna, a potom su stvari krenule na bolje. Presekla su nas ova dva poraza, ali imamo prostora da se konsolidujemo i odemo zadovoljni na zimsku pauzu. Ja imam obećanje rukovodstva kluba da ćemo se ozbiljno pojačati tokom zime, a iskreno nama je potrebam po jedan igrač u svakoj liniji, pre svega nam je neophodan štoper visokog kvaliteta. Plasirali smo se i u četvrtfinale Kupa, a i to je takmičenje koje može da nas odvede u Evropu, tako da ćemo ga na proleće shvatiti maksimalno ozbiljno- rekao je Kosanović.

Desni bek Aleksandar Todorovski optimista je po pitanju konačnog plasmana Radničkog na tabeli.

-Ima još puno da se igra. Za nama je tek 15 kola, a odigraće se ukupno 37. Imali smo nele kikseve, ali mi iz dana u dan bolje izgledamo kao ekipa. Bitno je da na zimsku pauzu odemo sa serijom dobrih rezultata, a da onda posle priprema sa trenerom Kosanovićem, na proleće krenemo po jednu evropsku vizu. Ova ekipa ima kvalitet da u kontinuitetu igra dobro i ja sam ubeđen da ćemo mi to i pokazati- jasan je Todorovski.

Levi bek Stefan Đorđević apostrofirao je važnost narednih mečeva svoje ekipe.

-Idemo Proleteru, pa nam dolazi Crvena zvezda, a onda gostujemo Javoru. Zvezdi ne možemo da pretimo, ali ćemo dati sve od sebe da protiv nje ostvarimo pozitivan rezulat, dok nam se protiv Proletera i Javora pobede nameću kao imperativ. Videćemo da li ćemo uopšte sada igrati sa Proleterom, zbog ovog virusa, ali mi se spremamo kao da hoćemo. Svaki meč do plej-ofa je mnogo bitan, ove sezone nema podele bodova i ne smemo da dozvolimo da u doigravanje uđemo sa nekim velikim zaostatkom u odnosu na vodeće timove na tabeli. Smatram da ćemo u drugom delu sezone biti jači i uigraniji i da ćemo ispuniti zadatak koji je postavljen pred nas, a to je da ponovo igramo na međunaodnoj sceni- kazao je Đorđević.

Radnički će i u nastavku sezone praktikovati ogranizovanje dana za medije.