XS
SM
MD
LG

Sarajevo, pa Stara Pazova

Nakon što odigraju poslednji jesenji meč za bodove naredne subote u Janji protiv Podrinja, a potom u sredu, 13. novembra budu gostovali i u Dobrljinu kod niželigaša Slavena, u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske , za fudbalere Krupe neće biti završene obaveze u 2019. godini. Plava četa iz kanjona Vrbasa gostovaće u Sarajevu kod premijerligaša Željezničara u nedelju, 17. novembra, a potom sledi put u Staru Pazovu na trodnevne mini-pripreme, pa će Krupljani u Sportskom centru FS Srbije odigrati i susret protiv superligaša Čukaričkog.

-Zbog činjenice da Prva liga Republike Srpske u ovoj sezoni ima samo devet klubova i mali broj kola, odnosno da se prvenstvo završava rano, naš klub će još mesec dana ostati u pogonu, trenirati i odigrati nekoliko utakmica. Ovim putem želimo da se zahvalimo Željezničaru koji će nas ugostiti u Sarajevu, ali i Čukaričkom koji nam je izašao u susret da odigramo meč u Staroj Pazovi. Takođe, hvala i rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije koje nam je omogućilo da boravimo u njihovom sportskom centru na mini pripremama – istakao je Mladen Ilić, direktor Fudbalskog kluba Krupa.

Prvoligaš iz Krupe na Vrbasu ima mnogo prijatelja u Vojvodini koji će im pomoći i u realizaciji ove akcije i pri boravku u Srbiji.

-Naš stari i istinski sportski prijatelj je Jovo Grubišić, privrednik iz Sremskih Banovaca, baš kao i Velimir Katić načelnik za sport Opštine Stara Pazova. Oni će da budu naši domaćini, baš kao i naš zemljak, Dragoslav Vuković koji je i jedan od sponzora FK Krupa. Njima se poimenično zahvaljujemo na podršci i veri koju su iskazali prema našem klubu i koji veruju u nas da možemo da ostvarimo planirano, odnosno da se vratimo ekspresno u Premijer ligu BiH – dodao je Mladen Ilić.

U klubu će vreme posle završetka zvaničnih utakmica nastojati da iskoriste na što bolji način, a najavljeno je i nekoliko testova za potencijalna pojačanja koja bi tokom zimskog prelaznog roka mogla da stignu u Krupu.

-Na terenu smo, rezultatima i igrama, pokazali da imamo najkvalitetniji i najbolji tim, ali uvek ima mesta za napredak. Nastojaćemo da ojačamo postojeći igrački kadar. Nećemo gomilati fudbalere, međutim imaju neke stvari koje smo uočili i koje želimo da nadogradimo, kako bi na proleće bili još konkurentniji, čvršći, bolji, jači… Ozbiljno radimo, ozbiljno se ponašamo i želimo da stignemo do cilja zvanog elita BiH, drugi put u istoriji našeg kluba – rekao je Ilić.

Tokom letnjeg prelaznog roka u Krupi su razmišljali racionalno i nisu se razbacivali.

-Pojedini igrači za koje smo procenili da nisu budućnost kluba, odnosno da se ne uklapaju u naše nove vizije, afirmacije mladih igrača, dobili su odrešene ruke da potraže nove sredine. Nismo dovodili zvučna pojačanja, bili smo koncentrisani na postojeći igrački kadar pod ugovorima i uglavnom se radi o igračima koji tek trebaju u potpunosti da se afirmišu, uz iskusne, recimo Bojana Puzigaću, Marka Golubovića, Nikolu Dujakovića… Želeli smo da zadržimo i Slobodana Milanovića, ali ponuda FK Sarajevo jednostavno nije mogla da bude odbijena. I dalje ćemo istrajavati na ovom projektu okupljanja i afirmacije mladih fudbalera – rekao je Mladen Ilić.

On je na kraju dodao da je klub napravio sjajan potez angažujući trenera Zorana Marića:

-Njegovi trenerski i ljudski kvaliteti nisu sporni, pokazao je to, i dokazao, i ove jeseni. Tek sada se vidi koliko smo bili u pravu da mu pružimo šansu, apsolutno je opravdao poverenje čelnika Krupe i zaslužuje pohvale. Nalazimo se na dobrom putu da stignemo do naših takmičarskih ciljeva.

Fudbalski klub Krupa, nikada, ništa ne prepušta slučaju…

 

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8