XS
SM
MD
LG

Derbi Premijer lige u Banjaluci: Inova dočekuje neporaženo Gacko

Odbojkašice banjalučke Inove, u SD "Borik" dočekuju Gacko, sutra od 14.30 časova u okviru 8.kola Premijer lige Bosne i Hercegovina. 

ŽOK "Gacko"

Gošće iz Hercegovine, igraju fantastično, sve mečeve riješile su u svoju korist, dok Inova poslije odličnog početka za jednog debitanta bilježi nešto lošije rezultate. 

Trener Gačanki, Saša Slijepčević, prezadovoljan je kako njegova mlada ekipa igra, no svjestan je da s druge strane mreže, popularne "Inovatorke" žele da im pomrse račune u ovom meču.

" Dosadašnjim dijelom prvenstva smo zadovoljni, iskreno nismo očekivali da ćemo poslije sedam kola imati isto toliko pobjeda. Iako smo u nekim utakmicama igrali toplo - hladno, ipak smo uspjeli da ih sve riješimo u svoju korist. Svjesni smo da će doci dani kada ćemo morati i da čestitamo nekome na pobjedi , ali ćemo se potruditi da to odlozimo što duže. Tako se nadamo da ćemo niz nastaviti i na gostovanju kod Inove u Banjaluci ", jasan je trener Gacka.

On naglašava da njegova ekipa ide iz utakmice u utakmicu, te da ni u banjalučkom hramu sporta svakako neće biti lako. 

" Znamo da je to mlada ekipa željna nadigravanja i sasvim sigurno da ce u utakmicu sa nama ući potpuno rasterećeni, ali mi znamo šta je naš cilj i za sada po planu grabimo ka njemu", dodao je Slijepčević. 

Najiskusnija na terenu biće Helena Popović, ujedno kapiten Gačanki i bivša reprezentativka BiH. Od samog početka sezone po njenim riječima, vidjelo se kako mlade igračice stasavaju, a plod toga su i dobri rezultati. 

" U ovu sezonu smo ušli, oslonjeni na sopstveni kadar, na djevojke koje žele da se dokažu i da daju svoj doprinos klubu, ali i da sebe afirmišu. Odlično nam ide, dobro treniramo i sve to prenosimo na utakmice. Nijedna utakmica nije laka, tako smo mi neke riješile u svoju korist rezultatom 3:2, ali sve je to sport, pobjede i porazi su sastavni dio igre. U Banjaluku idemo da odigramo još jednu dobru partiju, te da ispunimo konačan cilj i budemo među tri najbolje ekipe u zemlji ", rekla je Helena Popović. 

Inova, želi da odigra dobru utakmicu i da parira jednoj od najboljih ekipa u državi, smatra Dario Savović koji ulogu favorita prepušta timu iz Hercegovine.Po njegovim riječima, iskustvo je na strani Gacka, dok njegove igračice mogu mnogo naučiti iz ovakvih susreta. 

" Mi smo debitanti u ligi, ujedno i najmlađa ekipa, pa je ovdje favorit ekipa Gacka, koja ne zna za poraz. Mi igramo sa puno oscilacija, ali u meču protiv Goražda u prošlom kolu pokazali smo da vrijedimo. Vjerujem da će ovo biti dobra utakmica, a to je prava prilika da dođu odbojkaški zaljubljenici i uživaju", rekao je Savović. 

 


Goražde 3 : 1 Gacko
Inova 1 : 3 HE na Drini
Sloboda 3 : 0 Kula Gradačac
Novi Grad 3 : 2 Smeč
Maglić 1 : 3 Mostar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 18 16 2 46
2 Goražde 18 14 4 43
3 Sloboda 18 13 5 39
4 HE na Drini 18 13 5 36
5 Mostar 18 10 8 32
6 Kula Gradačac 18 8 10 23
7 Smeč 18 7 11 23
8 Novi Grad 18 4 14 13
9 Inova 18 4 14 12
10 Maglić 18 1 17 3