XS
SM
MD
LG

FA Kup: Preokret Roterama, 11 parova moraju igrati nove mečeve

Fudbaleri Roterama plasirali su se u drugo kolo FA Kupa nakon šest godina.č Oni su nakon preokreta savladali ekipu Meinheda sa 3-1.

Foto: Rotherham United

Petoligaš je igrao jako dobro u prvom poluvremenu i golom Kasidija poveli su sa 1-0. Prednost su čuvali do poluvremena. U nastavku, domaći tim ostaje sa desetoricom. Crveni karton dobio je Masaji. Gosti su iskoristili brojčanu prednost. Vodeničari su došli do preokreta pogocima Rikekvea, Ladapa i Kroksa.

Sa druge strane, lider Lige 1, ekipa Ipsviča, spašavala je živu glavu prottiv ekipe Linkolna. Pogotkom Volkera, gosti su došli do prednosti. Prednost su čuvali sve do 79. minute. Tada je Andre Douzel pogodio za 1-1. Novi meč igraće se za desetak dana kod Linkolna.

Novi meč odigraće i još jedan trećeligaški par. Riječ je o ekipama Tranmer Roversa i ekipi Vikombija. Poveo je tim Roversa sa 1-0 pogotkom Morisa. Do kraja prvog poluvremena gosti su izjednačili a strijelac je bio Džejkobson. Semjuel je svojim pogotkom donio preokret Vikombiju. Ipak, Moris svojim drugim golom donosi svom timu novi meč. Novi meč igraće se za desetak dana kod Vikombija.

Pored pomenutih duela, biće još čak devet novih mečeva kada su u pitanju utakmice koje su se igrale u popodnevnom terminu. Volsol je odigrao 2-2 sa šestoligašem Darlingtonom. Vimbldon i Donkaster odigrali su 1-1 baš kao i Šruzburi i Bradford, Salford i Barton zatim Čeltenam i Svindom, Grimsbi i Njuport, Stivenejdž i Piterboro te ekipe Kembridža i Eksitera.  Stoubridž i Istlaj odigrali su 2-2.

Svi ponovljeni mečevi igraće se za desetak dana.