XS
SM
MD
LG

Teško je bilo napustiti Radnik

Mladen Žižović

Jedan od najkvalitetnijih, a istovremeno i najtalentovanijih fudbalskih trenera Mladen Žižović odlukom da napusti Radnik iz Bijejjine i postane šef stručnog štaba mostarskog Zrinjskog iznenadio je fudbalsku bh javnost. Taj njegov prelazak iz Semberije u grad na Neretvi desio se praktično preko noći.

-Tačno tako. Iz Zrinjskog su me zvali na dan meča sa Sarajevom. Rekao sam im da neću da razgova ram dok se ne završi utakmica Radnik – Sarajevo. Tako je i bilo. Obavestio sam i upravu Radnika o svemu, pa  smo tek sutradan seli i dogovorili se. Imao sam od ranije džentlmenski sporazum sa predsednikom Mladenom Krtajićem, da ukoliko dođe neka bolja ponuda, da mogu da idem. Upravo je to bilo sa ovim pozivom kluba iz Mostara. Nakon razgovora sa Krstajiće, i ostalim iz Radnika, presudio sam i vraćam se u Mostar, rekao nam je Žižović.

Prema njegovim rečima najlepše fudbalske godine proveo je u timu iz Mostara. Punih šest godina igrao je za Zrinjski.

-Imam iz Mostara samo lepe uspomene. Sada znam da dolazim u teškom trenutku. Nisu u šampionatu uradili ono što žele, a ja znam da sam se upustio u da kažem avanturu. Iz sigurnosti Radnika odlazim u nesigurni Zrinjski. Kada ovo kažem mislim na rezultatsku sigurnost ili nesigurnost. Nisam nikada tražio alibi u životu. Nije me ni mazio, ni kao igrača, a ni kao trenera. Znam šta mostarski klub očekuje od mene i nije me bilo strah. Želim da idem nekom uzlaznom linijom i mislim da je prelazak u Zrinjski upravo to. Radniku naravno želim da nastavi sa ovim igrama i da ostane u vrhu bh fudbala, kaže Žižović.

Sa članovima uprave radnika razgovarao je i oko naslednika na klupi. Kaže da je podržao izbor Slobodana Starčevića za njegovog naslednika na klupi tima iz Bijeljine.

-Pričali smo i naravno da smo se dotakli Starčevića. Mislim da on ima sve karakteristike koje Radniku trebaju. Dobro zna ligu i klub, igrače. Pretenciozno bi bilo da kažem da sam ga ja predložio, odluku je doneo predsednik Mladen Krstajić.

Iskreno nam je Žižović rekao i da mu je teško pao rastanak sa  Radnikom. U tom klubu je bio pet godina.

-Bio sam igrač, pa pomoćni trener i onda šef stručnog štaba. Imam u klubu prijatelje, saigrače, kumove. Znam sve od spremačice do direktora i sa svima sam imao odličan odnos. Bilo je juče teško kada smo se rastajali, ali život ide dalje. Svom dojučerašnjem klubu želim svaku sreću, a ja se okrećem Zrinjskom. Danas ću preuzeti ekipu i krenuti sa radom na stadionu koji dobro znam i pamtim, završio je Mladen Žižović.

Na naše pitanje na koliko godina su se dogovorili rekao nam je:

-Ma to ne vredi ništa. Možete da deset godina, ako imate rezultate onda je ok, ako nemate pakuj kofere, rekao je na kraju Žižović.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8