XS
SM
MD
LG

Bačka "osvojila" smederevsku tvrđavu

Dejan Rađenović, trener OFK Bačke - foto: lična arhiva

Bačka je nanela prvi poraz Smederevu na stadionu pored tvrđave od kad ih je preuzeo Nebijša Vučićević. Utakmicu je odlučio jedanaesterac i igrač manje za domaćina.

- Otišli smo da osvojimo bod, a varaćamo se sa sva tri - kaže sa dozom zadovoljstva trener Dejan Rađenović i dodaje: - Treba se nadati i verovati u svoj tim, pogotovu ako su disciplinovani, prihvate i sprovedu u delo moje zamisli. Može da se desi da izgubimo meč, ali ne smemo da razočarano. Poznato mi je da je kolega Vučićević imao velikih kadrovskih problema, zbog suspenzije isključenih igrača sa prethodne utakmice i nekoliko povređenihn fudbalera. Mislim da smo u prvom poluvremenu kontrolisali situaciju na sredini terena, imali 2-3 prilike.

Ključan momenat odigrao se u 45. minutui kada je Obrenović nezadrživo uleteo u kazneni prostor domaćina i posle starta štopera našao se na travi, a sudija bez razmišljanja pokazao na "belu tačku". Po nepisanom pravilu, gostujuća ekipa kada stekne prednost, nesvesno se povlači, zaigra opreznije i defanzivnije. Smederevci svesno rizikuju i bacaju sve oružje u napad. U 60 minutu Smederevci ostaju zbog kartona bez štopera, ali to ništa nije promenilo u njihovoj koncepciji igre. Pripremljeni za datu situaciju, jer im se redovno dešava da u poslednje vreme ostanu sa igrače manje,  jedno 20-ak minuta vrše opsadu gola Bačke i stvaraju nekoliko šansi, ali je na visini zadatka bio golman Milivojević.

- Od kad sam trener Bačke, susrećem sa sa sličnim problemima kao i kolega Vučićević - objašnjava Rađenović. - Ni jednu utakmicu nisam započeo sa istim defanzivnim redom, tako da sam prisiljen da igrače iz veze vraćam u zadnju liniju. Pobedom u Smederevu, Bačkopalančani su otvorili mini seriju od dve pobede i jednog ,,remija’’. Da li će se niz nastaviti znaće se u sredu posle još jednog teškog gostovanja, ovog puta u Kragujevcu. – Zadržali su 80 posto sastava iz prošle sezone, koji je nastupio u baražu protiv Inđije za popunu Super lige. Pred početak sezone gajili su slične ambicije, ali je očigledno da rezultati ne prate njihove ambicuje. Ceh promenljivim rezultatima platio je trener i preuzeo ih je kolega Milisavljević. Među nama nema tajni, i probaćemo da odigramo kao u Smederevu, otvoreno i pokušati da ostanemo neporaženi - optimista je Dejan Rađenović, koji za meč sa Radničkim neće moći da računa na požutelog Kostića, povređenog mladog reprezentativca Stojanovića i Veselinovića.