XS
SM
MD
LG

Randori fantastičan u Mostaru; Ždrale impresionirao sa devet pobjeda

Lazar Ždrale je blistao prethodnog vikenda

Džudo klub Randori imao je izuzetan nastup na ovog vikenda održanom ''Borsa openu'' u Mostaru, jedno od najjačih evropskih turnira u mlađim kategorijama.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva je osvojila pet zlatnih medalja i dvije srebrne, čime su se okitili titulom najboljeg kluba iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a u ukupnom plasmanu završili su kao treći, odmah iza prištinskog Kodokana i Akademika iz Nikšića.

Posebno je briljirao Lazar Ždrale, koji je impresionirao sve prisutne u mostarskoj dvorani radeći dvije kategorije, svoju za starije pionire i kadetsku.. Ostvario je nevjerovarnih devet pobjeda i to nad predstavnicima Turske, Srbije, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Bjelorusije, Česke, Ukrajine i BiH. Osvojio je prvo mjesto st.pioniri do 55 kg u konurenciji 36 takmičara, i odradio mečeve sa tri godine starijim kadetima i uzeo srebro do 55 kg. 

Uroš Mačar potvrdio da će blistati i među kadetima

Klasu je dokazao i Uroš Macar osvojivši  prvo mjesto kadeti do 50 kg, Zabilježio je šest pobjeda i nastavio svoj sjajni niz zlatnih medalja sa svih turnira. Zanimljivo, u kategoriji starijih pionira, gdje je dominantan u BiH je diskvalifikovan, pa je tako ostao bez prilike da se bori za još jednu najsjajniju medalju.

Nisku zlatnih medalja nastavili su i Ognjen Bojović (poletarci, -34kg), Jan Marković (poletarci, -38) i Lana Erić (-36kg, ml. pionirke).

Do srebra je uspjela stići i Mila Jovičić koja je odlično radila u kategoriji poletarki do 36 kilograma, a u finalu je poražena od reprezentativke Hrvatske.

Ekipu su u Mostaru vodili Stefan Majdov, Tamara Vučetić i Duško Milutinović.
 

Stefan Majdov je bio jedan od sudija

Džudo klub Randori treći u ukupnom plasmanu