XS
SM
MD
LG

Legendarni trener Borca Zоran Smilеski pоsjеtiо еkspеdiciju “Zmajića” u Skоplju

Dva Zorana, Smileski i Dragišić

Legendarni trener banjalučkog Borca Zoran Smileski posjetio je ekspediciju juniorske (U-19) reprezentacije BiH koja se nalazi u Skoplju gdje u konkurenciji domaćina Sjeverne Makedonije, Engleske i Luksemburga igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Strateg koji je crveno-plavima sa Trga Republike Srpske 29. maja 1992. godine u Fođi donio jedini evropski trofej – Mitropa kup poželio je “Zmajićima” uspjeh u tekućim kvalifikacijama i čestitao im na osvojenom bodu (0:0) u prvom meču protiv domaćina. 
-Smile je moj fudbalski učitelj, kako u omladinskim selekcijama Borca, tako i u seniorskoj konkurenciji i od njega sam baš mnogo toga naučio i o fudbalu, ali i životu. Uvijek se radujem susretu sa svojim fudbalskim ocem i čovjekom kojem su Borac i Banjaluka u srcu. Izuzetno sam srećan što smo se vidjeli u Skoplju i obećao je da će biti uz nas tokom cijelog turnira. Mnogo nam to znači – istakao je Zoran Dragišić, pomoćnik selektora juniora BiH Slavena Muse.
Popularni Smile je bio oduševljen što je vidio svog bivšeg đaka:
-Dragišić je, kao retko ko, imao bre srce na terenu, za njega nije bilo izgubljene lopte ni duela. Sam po prirodi sam takav igrač i volim srčane fudbalere koji imaju “petlju” kada udare i na najtvrđe. Voleo bih da moja Makedonija i BiH prođu dalje, ali će tu priču pokvariti Englezi. Ko zna, možda i neće… Navijam za svoje, sadašnje i nekadašnje zemljake. Pozdravite mi puno Banjaluku i drago mi je da se Borac trgnuo i konačno krenuo sa mrtve tačke. Tu, u vrhu, fudbala BiH mora i da ostane.
Još su dugo, dugo Smileski i Dragišić “prevrtali” fudbalske teme u Skoplju, sjećajući se nekada zajedničkih dana na banjalučkom Gradskom stadionu.