XS
SM
MD
LG

Milisavljević: Bitno je da znamo šta i koliko hoćemo

Nakon završetka utakmice 19. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i OFK Bačke, koja je okončana pobedom Kragujevčana, rezultatom 2:1 (1:0), u prostorijama kluba sa “Čika Dače” održana je konferencija za medije na kojoj su govorili pomoćni trener Radničkog 1923 Darko Milisavljević i njegov kolega iz suprotnog tabora Slobodan Bačić.

Gosti iz Bačke Palanke nisu uspeli da urade ništa više osim časnog poraza na “Čika Dači”. Stvorili su fudbaleri Bačke nekoliko poluprilika, ali nedovoljno da dođu do pozitivnog rezultata.

- Dosta smo nepovezano igrali u prvom delu utakmice. U drugom poluvremenu smo malo konsolidovali redove i uspeli da stvorimo par poluprilika, koje nismo realizovali. Čestitao bih Radničkom na zasluženoj pobedi, a mi se okrećemo narednim takmičarskim izazovima – kratko je prokomentarisao Bačić.

Darko Milisavljević je, baš kao i prošle sezone, bio primoran da u sred sezone preuzme samostalno rukovođenje prvim timom, i još jednom uspeo da “trgne” ekipu nakon nekoliko slabijih rezultata. Radnički je pod njegovom komandom odigrao jako dobru utakmicu u Vranju, u kojoj je ipak nesrećeno poražen, a danas je protiv Bačke konačno mogao da uživa na lovorikama uspeha.

– Ovo je druga utakmica koju smo odigrali na nekom željenom nivou. U Vranju to nismo uspeli da materijalizujemo, a danas jesmo. Vetar je u jednom delu igre bio naš saveznik, a u drugom ekipi Bačke. U svakom slučaju, mislim da smo zasluženo pobedili. Iskoristio bih priliku da se zahvalim publici i našim vernim navijačima, koji nas prate tokom čitave sezone. I danas su nam davali vetar u leđa i zaista im neizmerno hvala na podršci – istakao je Milisavljević.

Radnički je drugu utakmicu zaredom odigrao u izmenjenoj formaciji. Čini se, na prvi pogled, da su se igrači odlično adaptirali na nju i da je donela željene plodove.

- Smatrali smo da su pojedini igrači “van balansa” i da nismo izvukli maksimum njihovih mogućnosti, pa smo zbog toga rešili da promenimo formaciju, što je dalo rezultat. Mislim da je najbitnije da znamo šta i koliko hoćemo, jer sport je surov i ne trpi improvizaciju. Svaki dan, svaki trening, svaku utakmicu, moramo biti maksimalno posvećeni. Na to nas obavezuje veličina kluba čiji dres nosimo, grad koji predstavljamo i navijači koji nas podržavaju – kategoričan je Milisavljević.

Milisavljević se dotakao i razloga nešto slabijih rezultata Radničkog ove jeseni.

- Izmenila se koncepcija ekipe u odnosu na prošlu sezonu. Možda je javnost očekivala da će sve lakše da bude, ali je činjenica da je liga ove sezone izuzetno jaka, da su se sve ekipe značajno pojačale i da svako svakog može da dobije. Nama je u ovom trenutku prevashodno potrebno zajedništvo, da prikupimo što više bodova do kraja polusezone i onda da podvučemo crtu, kako bismo uvideli gde smo i kako dalje – zaključio je Milisavljević.