XS
SM
MD
LG

Derbi u Lazarevcu na superligaškom nivou

Đenić i Marković (zeleni dres) igrači Kolubare - foto: Zoran Lazarević

"Rudari" više ne predstavljaju iznenađenje, nego tim svako poštovanje i uvažavanje od strane protivnika. Četvrto mesto na tabeli je plod kontinuiteta u igri, visokog nivoa forme i kvaliteta Lazarevčana. U derbiju, protiv Grafičara, koji je odigran na superligaškom nivou, slavio je domaćin uz veliku podršku punog gledališta. Našli su se jedni naspram drugog, iskusan i kompaktan tim Kolubare, a sa druge strane mlad, talentovan i neiskusan sastav sa Topčiderske zvezde. Mldi tim trenera Žižića je u prvom delu meča bio konkretniji i imao bolji pristup igri, da bio se u nastavku slika promenila.

- U drugom poluvremenu smo promenili odnos prema igri, bili konkretniji, iskazali veću želju i bolji pristu, i to je, mišljenja sam, odnelo prevagu u derbiju - objašnjava trener Slađan Nikolić i naglašava da Grafičar ima mlad i perspektivan tim, sa određenim individualnim kvalitetom, i na osnovu toga prave dobre rezultate.

Za uživanje na lovorikama neće biti puno vremena jer ih za tri dana očekuje izuzetno teško gostovanje uzdrmanom Novom Pazaru. - Biće to za nas još jedan zahtevan derbi, sa puno potrošene energije, emocija. Pazar ima dobro selektiran tim, koji se nalazi u izvesnoj rezultatskoj krizi. Izgubili su neke utakmice koje nisu smeli, ali su u prvom delu redovno dobijali rivale, između ostalih i Metalac iz Gornjeg Milanovca - naglašava uspešni strateg "rudara" iz Lazarevca, i izražava zadovoljstvo što će imati na raspolaganju sve prvotimce.