XS
SM
MD
LG

Tradicionalno obilježeno Veče Jahorine u Beogradu

Dejan Ljevnaić

Beograd, 13. novembar 2019. godine –Olimpijski centar „Jahorina“ sinoć je tradicionalno obilježio „Veče Jahorine u Beogradu“, u prisustvu brojnih zvanica iz svijeta kulture, umjetnosti i medija. Ovogodišnjom proslavom zaokružena je godina koju su obilježili mnogobrojni uspjesi i realizovani projekti. Svečanost su podržali i visoki zvaničnici Republike Srbije i Republike Srpske, koji su čestitali rukovodstvu OC Jahorina na postignutim rezultatima i rekordnom broju gostiju na planini.

Trećoj po redu Večeri Jahorine prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srbije - Ivica Dačić, Goran Trivan, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Vanja Udovičić, kao i predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije. Takođe, gosti svečanosti bile su i brojne javne ličnosti, među kojima su i glumci Milutin Mima Karadžić i Katarina Žutić, muzičke zvijezde Aleksandra Prijović, Nataša Bekvalac, Aco Pejović, Đorđe David i Nikola Rokvić, ali i mnogi drugi.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao da je čast raditi na promociji olimpijske ljepotice, budući da je Jahorina zasigurno planina koja svojom bogatom ponudom posjetiocima nesebično nudi vrhunsko skijanje, gostoprimstvo, razonodu i odmor.

„Rukovodstvo i menadžment OC Jahorine, prateći svjetske turističke trendove, vraća dio po dio slave koju je Jahorina imala za vrijeme Olimpijskih igara. Olimpijski centar Jahorina sada sija još sjajnije nego daleke 1984. godine, jer postaje i atraktivna ljetna turistička destinacija“, ocjenio je Cicović.

Goste „Večeri Jahorine“ pozdravio je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, koji je zahvalio institucijama i svim ljudima koji su doprinijeli da Jahorina bilježi odlične rezultate, naročito u Srbiji.

„Veliko hvala predstavnicima RS u Srbiji, svim medijima na korektnom i afirmativnom izvještavanju sa Jahorine, kao i svim prijateljima zahvaljujući kojima smo postigli veliki uspjeh“, dodao je Elek.

Dobrodošlicu zvanicama poželio je i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić i zahvalio svima koji su doprinijeli zajedničkom uspjehu Jahorine koji, kako je rekao, ne bi bio moguć bez podrške člana Predstavništva BIH Milorada Dodika.„Iako smo u prethodnom periodu zabilježili fascinantno povećanje od 900 odstoi premašili čak i najambicioznija očekivanja, čvrsto obećavam da ćemo u narednom periodu nastaviti sa izenađenjima i da će Jahorina premašiti sve dosadašnje parametre i rekorde“, dodao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, na Jahorini se intenzivno radilo na pripremama nove zimske sezone, a samo ovog ljeta uloženo je više od 30 miliona KM, čime je jedan veliki investicioni ciklus na planini zaokružen. Govoreći o novim projektima, direktor OC Jahorina izdvojio je izgradnju prve kabinske gondole „Javor – Partizan“,  koja je kapaciteta 2.700 skijaša na sat, izgradnju novih hotela na čak šest lokacija, zatim novih staza i lifta Poljice koji je zamijenjen savremenom instalacijom. Uz to sve, dodao je i najveću senzaciju „Olimpijski bife“ – novi ugostiteljski objekat na najljepšoj lokaciji na planini sa nesvakidašnjim pogledom ka velikom jezeru.

Svečanosti je prethodilo potpisivanje Sporazuma o saradnji između Olimpijskog centra „Jahorina”, Skijališta Slovenije, Skijališta Crne Gore i Bjelašnice. Potpisnici sporazuma, među kojima su direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, predstavnik Skijališta Slovenije Manuela Božić i direktor ZOI 84 Kenan Magoda, istakli su da im je veoma drago što je sporazum potpisan jer će se na taj način gostima četiri skijališta omogućiti da iste ski karte koriste u svakoj od zemalja.

Odličan provod koji je obilježio treće po redu „Veče Jahorine u Beogradu“ nastaviće se na Olimpijskoj planini već od 30. novembra, kada je za otvaranje nove gondole zakazan koncert Saše Matića. Posjetioce Jahorine u predstojećoj zimskoj sezoni, čije otvaranje je zakazano u čak dva termina - od 6. do 8.  i od 12. do 15. decembra, uz popust od 50 odsto na ski karte, očekuje koncert britanske pop legende – Brajana Ferija, 7. decembra. Ubrzo potom, biće održani i koncerti muzičkih zvijezda Ace Lukasa, Đorđa Davida, grupe Regina, OK i Amadeus benda. Pored toga, goste olimpijske ljepotice obradovaće promotivni popusti na ski karte u januaru kao i brojne zabavne i sportske manifestacije, kojih je svake godine sve više.

Fotosi: