XS
SM
MD
LG

Danas Izvršni odbor FS BiH o ''VAR-u''

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra sa Italijom u okviri kvalifikacija za Evro 2020. Godine. Meč počinje u 20 časova i 45 minuta, a takom dana će biti održana sednica Izvršnog odbora.

Naravno pričaće se o takmičenjima unutar FS BiH, ali će prem našim saznanjima članovima Izvršnog odbora biti dostavljena informacijama o akciji VAR, koju je sprovela Sipe prije nekoliko dana. Podsećamo tada je uhapšeno ili privedeno 12 članova raznoraznih komisija i komiteta Fudbalskog saveza Federacije BiH, ali i dva člana FS BiH. Jedan je Salem Prolić, sekretar Komiteta za sudijska pitanja, te Ismar Durić, predsednik FS FBiH i član Izvršnog odbora FS BiH.

Mnoge naravno zanima šta će FS BiH uraditi po pitanju Prolića i Durića, ali i ostalih aktera afere.

Prvo će dakle svi članovi Izvršnog odbora FS BiH  dobiti informaciju o akciji, o materijalima koje ima FS BiH, a  tražiće se od Federalnog fudbalskog saveza da sprovede istragu i naravno, u skladu sa zakonom i ostalim pravnim aktima donesu adekvatne odluke. Sve će to nadgledati FS BiH, pa ako bude potrebno i intervenisaće.

Što se tiče Durića, on i dalje može da radi u Izvršnom odboru. Durić je izabrani član i tek ukoliko bi bio osuđen na kaznu dužu od tri ili šest meseci morao bi biti suspendovan. Ovako, ne postoji zakonska mogućnost da bude zamenjen. Da li će on iz moralnih razloga da se povuče, to naravno zna samo on?

Što se Prolića tiče, definitivno je jasno da on nikako neće moći u narednom periodu obavljati posle kontrolora i posmatrača suđenja. To je naravno jasno. Prolić je radnik FSBiH i ne postoji zakonska mogućnost da mu se uruči otkaz, a to naravno i ne treba. Verovatno će biti prebačen na drugo radno mesto, pa neće imati dodirnih tačaka sa sudijama i suđenjem.

Naravno, ovo su naša predviđanja. Šta će biti znaćemo u vremenu pred nama, ali i nakon današnje sednice Izvršnog odbora.