XS
SM
MD
LG

Zoran Vasiljević, trener Kabela: Gde su dokazi?

Foto: Zoran Vasiljević, foto: FK Vojvodina

U Novom Sadu, kao i u Smederevu samo se priča o najnovijoj odluci takmičarskih organa FSS, i nameri da se pomenutim klubovima oduzme po deset bodova i kazne višemilonskim iznosima.

- Nažalost, živimo u takvom okruženju gde je sve summjivo – konstatuje trener Kabela Zoran Vasiljević i objašnjava: -  Trenerskim poslom se bavim 20 godina i svaka sezona je bila pod lupom, da ne kažem sumnjom. Svi imaju pravo da sumnjaju, valjda smo takav narod. Ne mogu se donosti tako značajne odluke bez dokaza, provere. Treba obaviti sveobuhvatnu istragu, izneti materijalne dokaze, ako je to istina ne treba bežati od toga. Tolike godine radim kao trener i pedagog i ponosan sam na moju karijeru, koja nema ni najmanje mrlje. U  tajne fudbalske igre uveo sam na stotine, da ne kažem hiljde dece, mladih i već formiranih ljudi. Nisu svi postali poznata fudbalska imena, ali su odrasli u zdravoj sredini, sa izraženim radnim navikama, odgovornošću i obavezama – kaže o ovoj osetljivoj temi, koja ga pogađa kao stručnjaka i čoveka.

Kako se vratiti, posle svega u normalu i "hladne glave" nastaviti prvenstvo i borbu za bodove. Da li je ovim postupkom to obezmišljeno i dovedeno do apsurda, pokazaće naredne utakmice. – Mi smo ovo sve već preživeli kada je informacija prvi put procurila u javnost i kad smo dobili obaveštenje nadležnih organa. To smo shvatili kao kaznu, koju su rešili, pošto-poto da sprovedu u delo, i gledaćemo da to najbezbolniji način prevaziđemo. A kako, samo dobrim igrama i osvajanjem novih bodova. Neko se našalio na račun svega ovoga, u komentaru napisao da smo rivalima dali deset bodova fore, i da ćemo do kraja da ih stignemo i prestignemo - pomalo u šali i zbilji napominje cenjeni stručnjak.  

Bilo kako bilo, bačena je ljaga na klubove duge i bogate istorije koju će teško sprati, bilo kakvo da se donese rešenje, sumnje će ostati. Da li je neko svesno žrtvovao Kabel i Smederevo  zarad mira u kući ostaje da se vidi.

Prethodnu utakmicu Novosađani su odigrali sa Sinđelićem i posle male drame osvojili bod sa igračem manje, a mogli su lako do celog plena. - U prvom poluvremenu smo imali saveznika u snažnom vetru, ali smo greškom Bjekovića primili gol i ostali bez mladog igrača. U nastavku  smo se suočili sa tri problema: igračem manje, golom manje i vetrom, koji nam jesad  bio  protivnik. Rizikovao sam i umesto defanzivaca uveo ofanzivnog Dražića, Vladića i sa dva špica uspeli da anuliramo prednost domaćina, bili u prilici da pobedimo – prenosi utiske sa utakmice na Dušanovcu Vasiljević. Naredna utakmica je trebala biti derbi jeseni i duel dve vodeće ekipe, ali je administrativnom odlukom utakmica svedena na odmeravanje snaga lidera i devetoplasiranih Novosađana. Odluka za ,,zelenim stolom’’ ne može da poništi seriju sjanih igara i rezultata ekipe trenera Vasiljevića i Zlatiborci treba itekako da respektuju rezultate  domaćina.

- Znamo sve jedni o drugima, i tu nema tajni – kaže Vasiljević. – Radi se o čvrstoj, skočnoj i eksplozivnoj ekipi. Trener Ristanović je pobornik iskusnijih igrača, koji su manje skloni greškama od mlađih igrača. Znaju da igraju na rezultat, igraju  oprezno i vrebaju priliku da kazne svaki propust protivnika – referiše strateg Novosađana. Za duel sa Zlatiborom, u kombinaciji za tim neće biti suspendovani Bjeković i duže vremena povređeni Mandić i Vujić. Dobra vest za igrače Kabela je da će, pored Vojvodine i Proletera, preostale dve utakmice igrati na "Karađorđu".