XS
SM
MD
LG

Prosinečki čestitao Italijanima

Robert Prosinečki

Nakon  utakmice sa Italijom u kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena sa 0:3 na press konferenciji se predstavnicima medija obratio Robert Prosinečki.

Selektor „A“ tima bh  je između ostalog rekao:

„Poslije 3:0 jasno je da je Italija večeras bila bolja ekipa od nas. U početku smo i imali neke prilike, ali poslije drugog gola Italije nismo više imali šansi. Drugo poluvrijeme je Italija bila superiornija i zasluženo su pobijedili. Imali smo i mi neke prilike na početku i mogli smo okrenut meč, ali ovo nije igra koju ovaj tim može da pruži.“

- Da li smo treći ili peti to je nebitno. Moramo se odmoriti, vidjećemo koji je protivnik, igramo kući, pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Igramo protiv Lihtenštajna, pa ćemo vidjeti dalje. Razmišljamo da stavimo skoro sve igrače koji su igrali malo ili nimalo.

Zatim je hrvatski stručnjak govorio i o baražu za plasman na Evropsko prvenstvo koji bh  tim očekuje u martu sljedeće godine.

- Igramo kući, vidjećemo protivnike koje su to ekipe koje bi u martu mogle igrati sa nama. Poslije ovakvih rezultata se vidi da imamo problem. Nismo najbolji, ali isto tako mislim da nismo imali sreće. Sve u svemu nije bila prava BiH, odigrali smo nelošu utakmicu protiv velikog protivnika, ali ne dovoljno dobru, istakao je Prosinečki, te zatim zaključio za kraj.

- Teško mi je reći, ali tako je statistički. Da smo završavali samo prva poluvremena, bili bismo u vrhu. Italija je dobra reprezentacija, mlada koja je poletna i koja će biti svima jako opasan rival na EURO-u. Imaju širinu, a mi moramo optimistički gledati ka dalje.