XS
SM
MD
LG

Dragišić: Očekujemo pozitivan rasplet

Zoran Dragišić

Juniorska (“U-19”) selekcija BiH u prva dva kola osvojila je četiri boda na kvalifikacionom turniru u Skoplju za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Posle remija (0:0) protiv domaćina Severne Makedonije izabranici selektora Slavena Muse sa minimalnih 1:0 pobedili su Luksemburg, golom Melvina Bajrovića u trećem minutu sudijske nadoknade.

Tako “Zmajići” uoči poslednjeg kola i duela protiv favorizovane Engleske koja je sa dve ubedljive pobede protiv Luksemburga (4:0) i Severne Makedonije (5:0) obezbedila prolazak u elitni krug kvalifikacija zauzimaju drugu poziciju u grupi 11 i blizu su ostvarenja cilja.

-Za 180 odigranih minuta u Skoplju postigli smo samo jedan gol što pokazuje da u kvalifikacijama nema laganih rivala. Videlo se to i u našem susretu sa Luksembuiržanima koji su se prikazali u dobrom izdanju, kao čvrsta i homogena ekipa, ali eto, pogledala nas je na kraju i sportska sreća koja prati hrabre. A mi smo je zaista zaslužili prikazanom igrom na stadionu “Đorče Petrov”. Najvažnije je da smo na dobrom putu, rasplet tek sledi, a nadamo se da će biti povoljan po nas. Fudbal u Luksemburgu je i te kako napredovao i nije to više reprezentacija za popravljanje gol razlike. Protiv Engleza nam je dovoljan boda da budemo drugi u grupi, međutim svi znamo šta znači ova zemlja u svetu fudbala i biće jako teško. Borićemo se, pa šta bude – istakao je Zoran Dragišić, prvi pomoćnik selektora juniora BiH Slavena Muse.

Sasvim je jasno da će se borba za drugog putnika u elitni krug kvalifikacija u grupi 11 voditi između BiH i domaćina turnira Severne Makedonije.

-S Makedoncima smo odigrali dobru utakmicu, podelili bodove i sada plasman zavisi od narednih mečeva u grupi, tačnije preostalog poslednjeg kola. Trenutno smo u povoljnijem položaju, imamo i tu psihološku prednost jer domaćin mora da juri nas, što u fudbalu nikad nije laka okolnost. Naš rival je koji se obezbedio, dok će Makedonci igrati protiv otpisanog Luksemburga. Nadamo se da će sve da bude kako treba – optimističan je Zoran Dragišić.

Odluka će pasti u utorak, 19. novembra kada se igraju mečevi trećeg poslednjeg kola, a od 13 časova sastaju se: BiH – Engleska (Stadion “Đorče Petrov”) i Severna Makedonija – Luksemburg (Trening centar FFM).