XS
SM
MD
LG

Krupa čvrsta kao Željo

Željezničar - Krupa 3:3

 Remijem (3:3) na Grbavici protiv Željezničara u prijateljskom meču fudbaleri Krupe još uvek ove jeseni ne znaju za poraz pod vođstvom trenera Zorana Marića. Plavi iz kanjona Vrbasa su odigrali i 25. susret u kojem je novosadski stručnjak sastavljao tim, a ostvaren je peti remi. Bio je ovo inače duel domaćina koji je trenutno lider premijerligaškog karavana BiH tri kola pre kraja polusezone i jesenjeg prvaka Republike Srpske.

Krupljani su prvih 45 minuta rešili u svoju korist golovima Jove Lukića, sa deset pogodaka najboljeg strelca jesenjeg dela Prve lige Republike Srpske. On je zatresao mrežu Sarajlija u 18. i 28. minutu.

-Sjajan je osećaj dva puta zatresti mrežu Željezničara na Grbavici. I u ovoj utakmici me je lopta slušala, iskoristio sam dve sjajne prilike koje su mi se ukazale i došli su golovi. Bio je to za sve iznenađujući rezultat u prom delu. Drago mi je da sam i u prijateljskim susretima nastavio golgeterski niz, potvrđujući dobru formu iz prvenstva. Nadam se da ću u istom ritmu da nastavim i na proleće, u pohodu na ekspresan povratak u Premijer ligu BiH, ali i osvajanje pehara u Kupu Republike Srpske – izjavio je Jovo Lukić nakon nedeljne utakmice na Grbavici.

Čim je krenulo drugo poluvreme Mustafa Mujezinović je vratio rezultatsku neizvesnost, da bi u finišu susreta sa dva gola, u 84. i 87. minutu Sulejman Krpić u potpunosti preokrenuo rezultat. Ipak, u 90. minutu dosuđen je jedanaesterac za Krupljane, a siguran sa bele tačke bio je iskusni defanzivac Bojan Puzigaća.

Bez obzira o kakvom karakteru utakmice da se radi sa Željezničarom nije lako odigrani nerešno i dati mu tri gola na Grbavici. Nama je to pošlo za rukom i srećni smo zbog te činjenice. Publici i ljubiteljima fudbala u Sarajevu predstavili smo se u lepom izdanju, pokazali da nismo zaboravili da igramo fudbalu, i da smo, bez obzira što igramo niži rang takmičenja i dalje na premijerligaškom nivo. Ova utakmica nam je mnogo značila na polju samopouzdanja i dala veliki podstrek za sve ono što nas očekuje u drugom delu sezone – rekao je Bojan Puzigaća, strelac trećeg gola za Krupu iz penala.

Trener Zoran Marić je “mešao karte” u ovoj utakmici, jer je na poluvremenu uveo većinu novih igrača čime je promenio “fizionomiju startnog tima”, ali rezultat, ipak, nije “ispaštao”.

-Mogu da budem zadovoljan prikazanom igrom i celokupnim izdanjem protiv Željezničara na Grbavici. Tako reći promali smo dva tima, svi igrači su dobili priliku da se istaknu i pokažu šta mogu i umeju. Do završetka rada ove jeseni želimo da stvorimo potpuno jasnu sliku o svakom pojedincu koji je u klubu, kako bi znali šta nam još treba za one ambicije koje smo postavili pre starta sezone, a to je šampionska kruna i povratak u elitu BiH. Presli smo pola tog teškog puta, sada je pred nama druga, mnogo komplikovanija i teža polovina. Nadamo se najboljem, a i ovaj rezultat sa Grbavice pokazuje da smo na pravom koloseku – jasan je i optimističan Zoran Marić, šef stručnog štaba Krupe.

S. Basara

 

Sledi Čukarički

 

U današnji dan, 26. novembra, fudableri Krupe će odigrati još jedan prijateljski meč pre odlaska na zasluženu zimsku pauzu. Plavi iz kanjona Vrbasa će u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi ukrstiti koplja sa superligašem Srbije beogradskim Čukaričkim.

-Biće to još jedan meč u kojem ćemo da vidimo kakav kvalitet i potencijal imamo u odnosu na klub koji je letos igrao evropske utakmice i nalazi se u vrhu Superlige Srbije. Model Čukaričkog je sličan modelu koji mi u Krupi želimo da nametnemo i uspostavimo – stvaranje i afirmacija mladih igrača za evropsko tržište – rekao je Mladen Ilić, direktor Krupe, zahvalivši se čelnicima Čukaričkog i Fudbalskog saveza Srbije, ali i prijateljima iz Vojvodine.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8