XS
SM
MD
LG

Preko Velsa do trona

Vinko Marinović

Četvrtu utakmicu u sklopu “grupe 9” kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine mlada (“U-21”) reprezenatcija BiH igra danas u Vreksemu protiv domaće selekcije Velsa. Biće to sudar trenutno trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima, a “Zmajići” imaju bod više i žele da nakon ove utakmice i dalje ostanu ispred ostrvskih “Zmajeva”.

Selektor Vinko Marinović je nakon priprema u Sarajevu, a pred polazak za Vels istakao da je optimista i da će se BiH nastaviti da bori za drugo mesto u grupi, što je objektivnija varijanta nego juriš na prvu poziciju, pogotovo posle poraza od Nemaca na domaćem terenu. Ipak, u igru su se vratili i mladi Belgijanci, pa će svaka utakmica u ovoj grupi biti i te kako zanimljiva, a svaki bod dragocen, pogotovo onaj koji se osvoji na terenu rivala, jer je Vels jedini do sada uspeo da pobedi jednog od favorita, Belgiju (1:0).

-Pred nama je zahtevna utakmica, ozbiljan rival, koji vidi šansu da se pobedom na svom terenu, uključi u trku za vrh tabele u grupi, odnosno jedno od prva dva mesta. I naše ambicije su slične, želimo da budemo na nivou dosadašnjih igara i kvalitetnih izdanja. Ako isključimo utakmicu sa Nemačkom u kojoj smo pretrpeli poraz i ostali bez bodova, a bili smo, u najmanju ruku, ravnopravan rival, bod iz Belgije je veliki kapitan. Međutim, on će da dobije na značaju tek ukoliko ostanemo neporaženi na gostovanju u Vreksemu. Nadam se da možemo da dođemo do tog cilja i da ćemo se vratiti sa osmesima sa Ostrva – istakao je Vinko Marinović, selektor “Zmajića”.

Biće ovo poslednja utakmica “grupe 9” u 2019. godini da bi se mladi tim BiH pobedom od 2:0 u Velsu vratio na lidersku poziciju.

-Još ima mnogo da se igra, puno je bodova u igri, ali treba vredno da ih sakupljamo iz utakmice u utakmicu. Pogotovo su nam se otvorila vrata nakon pobede Belgije u Nemačkoj, ali to ne mora da znači ništa ukoliko mi u narednim utakmicama ne budemo oni pravi, efikasni, kvalitetni, odgovorni i motivisani, sa pobedničkim mentalitetom i sjajnom atmosferom koja je naš zaštitni znak. Daćemo sve od sebe u Velsu da se vratimo, u najmanju ruku, neporaženi. Ne odustajemo ni od tri boda – dodao je na kraju Vinko Marinović, koji na ovom gostovanju, zbog povrede, neće moći da računa Nardina Mulahusejnovića.

Sudi Grk Akrivos

Utakmica “grupe 9” Vels – BiH igra se danas (17 časova) na stadionu “Rajskurs graund” u Vreksemu. Glavni arbitar meča biće Grk Georgios Kominis, a asistiraće mu zemljaci Kristos Akrivos i Reinart Buksbaum, dok će dužnost četvrtog arbitra obavljati Hristomenis Kuciaftis, takođe iz iste zemlje.

U nedelju su, u ovoj grupi, meč odigrali Nemačka i Belgija u Frajburgu, a pomalo iznenađujuće slavili su gosti rezultatom 3:2, preuzeli lidersku poziciju i zakomplikovali situaciju.

Tabela

 

1. BELGIJA        4        2        1        1        7:4     7

2. NEMAČKA       3        2        0        1        9:4     6

3. BiH                 3        1        1        1        4:2     4

4. VELS              3        1        0        2        3:7     3

5. MOLDAVIJA 3        1        0        2        3:9     3

 

Sledeće utakmice (2020): Vels – Moldavija (27. mart), BiH – Belgija, Nemačka – Vels (31. mart).