XS
SM
MD
LG

Kako Englezima otkinuti bod

Juniorska (“U-19”) reprezentacija BiH danas (13 časova) na stadionu “Đorče Petrov” u Skoplju igra odlučujuću, treću utakmicu za plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Rival izabranika selektora Slavena Muse je favorit grupe i reprezentacija koja je već osigurala plasman u narednu fazu takmičenja – Engleska.

Sa dve ubedljive pobede mladi “gordog albiona” protiv Luksemburga (4:0) i domaćina Severne Makedonije (5:0) u duel sa BiH ulaze rasterećeno, dok je “Zmajićima” u ovom susretu dovoljan i bod kako bi osigurali drugu poziciju i plasman u elitni krug kvalifikacija, dok bi pobedom bili pobednici “grupe 11”.

-Nakon remija 0:0 s Makedoncima i minimalne pobede nad Luksemburgom 1:0 ostvarene u sudijskoj nadoknadi došli smo na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja, ali nas čeka najjači rival u grupi, favorit ne samo na ovom turniru već i na završnici Evropsko prvenstva. Ono što je najvažnije ne smemo da se uplašimo rivala niti da ga preterano respektujemo, već da probamo da igramo našu igru, čvrsto u odbrani i tečno na sredini terena i u napadu. Videćemo kako će sve da završi. Iskreno sam optimista i verujem da ćemo zadržati drugo mesto i posle susreta trećeg kola – istakao je Slaven Musa, selektor juniora BiH.

U drugom susretu trećeg kola na igraliptu Trening centra FFM u istom terminu igraju Severna Makedonija i Luksemburg.

-Nalazimo se na korak do uspeha, rezultata po koji smo i došli u Skoplje. Nadamo se da će se sve rasplesti na našu stranu, odnosno da ćemo ostati na drugoj poziciji. Potreban nam je bod u duelu sa Englezima, ali ako ne dođemo do njega, onda najmanje remi Luksemburga sa Makedoncima, ili da ne izgubimo s aviše od pet golova razlike. Mislim da ova generacija ima kvalitet za prolazak u elitni krug kvalifikacija za Evropski šampionat – rekoa je Nikola Turanjanin, reprezentativac BiH i uzdanica banjalučkog Borca, koji se nada šansi protiv Engleza jer je prva dva susreta posmatrao sa klupe.