XS
SM
MD
LG

Gornjemilanovčanima ''porazbijane šerpe'' pored Dunava

Dejan Rađenović, trener OFK Bačke - foto: lična arhiva

Niže se niska uspeha OFK Bačke i pobedom u derbiju nad Metalcem, pozicionirali su se kao petoplarirani tim, sa šansama da se uključe u borbu za prva dva mesta. Deveta pobeda u prvenstvu im je ujedno i najslađa, jer je postig nad jednim od favorita za osvajanje naslova.

- Za nas je ovo bila vrlo bitna utakmica, da u derbiju sebe testiramo i pokažemo koliko vredimo. Trebalo nam je vremena da uđemo u željeni ritam i nametnemo naš stil igre. Gosti su to znali da kazne i u 15. minutu, jednom loptom iz prostora iznenadili su nas i poveli. Propušteno u prvom obilato smo nadoknadili u nastavku utakmice, kada smo prosto vezli po terenu - prenosi nam utiske sa derbija prvotimac Stefan Ilić.  Izjednačenje je došlo iz akcije Ilića i strelca Ratkovića, da bi kapiten Krstić sa nekih 30 metara spustio loptu za strelca Žakulu za potpun preokret.

- Metalac je bio hendikepiran odsustvom nekoliko suspendovanih igrača. Predstavili su se kao konkurentan tim koji duže vremena igraju zajedno i vidi se da nisu slučajno u vrhu tabele - kaže Ilić. Naš sagovornik napominje da je trener Dejan Rađenović veliki motivator, koji je uspostavio prisan odnos i u glavu nas poznaje. - Govori nam da je  trening  temelj svake ideje i bitan uslov realizacije svakog plana, a mi igrači smo direktni izvšioci i graditelji ostalog. Od naše mentalne i fizičke snage, želje i motiva zavisi kako ćemo trenerove zamisli sprovesti u delo - naglašava jedan od najboljih igrača Bačkopalanačkog prvoligaša.

Za radovanje neće biti puno vremena jer su do kraja ostale tri utakmice na kojima treba da potvrde visok nivo forme i opravdaju postignute rezultate. - Sledeći protivnik Sinđelić ima respektabilan i kvalitetan sastav koji se rezultatski nije ostvario. Nemamo pravo da potcenimo ekipu koja je na pleća položila jedan Dinamo, Novi Pazar u gostima... Jednom rečju, radi se o iskusnom sastavu koji zna da igra na rezultat - naglašava Stefan Ilić.