XS
SM
MD
LG

Krunić do iduće godine

Vico Zeljković i Branislav Krunić

 

Uoči Aranđelovdana i godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma u Ohaju, koja se u Republici Srpskoj praznikuje na državnom nivou, u Fudbalskom klubu Borac održali su konferenciju za novinare, a u trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, pred poslenicima “sedme sile” bili su predsednik Vico Zeljković i šef stručnog štaba Branislav Krunić.

Sadašnjem treneru prvog tima je produžen ugovor na još godinu dana, pa mu neće isteći na leto iduće, već u junu 2021. godine. Na taj način u Borcu su se “zahvalili” treneru Kruniću za odlične rezultate ove jeseni, ali i činjenici da je banjalučki velikan nakon povratka u Premijer ligu BiH odmah zaigrao ozbiljnu ulogu, trenutno je treći na tabeli iza sarajevskih večitih rivala koji mu beže po četiri boda, dok je izboreno i zimovanje u četvrtfinalu Kupa BiH.

-Razmišljali smo i doneli odluku da produžimo saradnju sa trenerom Branislavom Krunićem, a više je faktora koji su uticali na to, među prvima trenutni rezultati, ali i određena fudbalska vizija samog trenera, koji “vidi” kako klub treba da se razvija klub i na koji način da funkcioniše. Jasno je da smo doneli ispravnu odluku njegovim imenovanjem. Hteli smo da pokažemo da znamo šta radimo, da smo učinili ispravnu stvar, a ovo je nagrada za njegove rezultate i dodatni impuls da nastavi u istom ritmu – rekao je Vico Zeljković, predsednik Borca u obrazloženju odluke klupskog rukovodstva.

Krunić se osvrnuo na period kroz koji je prošao otkad je seo na užarenu klupu crveno-plavih.

-Ovim putem bih se zahvalio predsedniku Zeljkoviću i upravi Borca na ukazanom poverenju prvo letos posle osvojene titule u Prvoj ligi Republike Srpske, ali i na produžetku saradnje. Ovo shatam kao zahvalnicu za težak period koji smo prošli, a to najbolje znamo mi u stručnom štabu i igrači, kako je sve bilo. Bez njih, ne bismo došli do ovih rezultata – rekao je Branislav Krunić.

Ni u samom klubu se nisu nadali ovako visokom uzletu pogotovo pošto se trener Krunić prisetio početka priprema i starta prvenstva, kada nije sve izgledalo ovako.

-Od početka priprema prolazili smo kroz težak period, ali to je u fudbalu sasvim normalno. Mi koji se bavimo sportom i koji volimo izazove, znamo da to u jednom trenutku zna biti zanimljivo. Ipak, uspeli smo sve to da prebrodimo zajedno. Naravno, uz podršku svih u klubu, koji su imali jedan zajednički cilj, i uz podršku navijača, koji su nas stalno pratili, a to je jak i čvrst Borac, kako bi bio konkurentan svima. Trud se isplatio. Nalazimo se trenutno na trećem mestu u prvenstvu, a priželjkivali smo da budemo blizu te pozicije,negde do šeste pozicije. Sada smo tu na mestu koje vodi u Evropu. Do kraja polusezone ostala su još tri kola i cilj nam je da zadržimo tu poziciju – naglasio je Krunić.

Prva u nizu utakmica posle poslednje reprezentativne pauze je već u subotu (16 časova) kada na Gradski stadion dolazi aktuelni vicešampion mostarski Zrinjski, stari dužnik Banjalučana jer su “plemići” na svom terenu ove jeseni naneli Krajišnicima najteđi poraz (4:0). Ovaj meč biće zanimljiv i po tome što će na klupi Hercegovaca debitovati trener Mladen Žižović koji je s bijeljinskim Radnikom ove jeseni već dva puta izgubio od Borca.

-Očekujemo da će trener Mladen Žižović biti korektniji, nego kada je ovde gostovao sa Radnikom – kratko je rekao na kraju Vico Zeljković, prvi čovek Borca.

Utakmicu Borac – Zrinjski sudiće sarajevski internacionalac sa FIFA znakom Admir Šehović.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8