XS
SM
MD
LG

Trijumf Kimani i Junuzovića

BROD - Lucija Kimani iz Atletskog kluba “Banjaluka” i Osman Januzović iz Atletskog kluba “Doboj” pobednici su Međunarodne ulične trke „Brod 2019″ na 10.000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 Lucija Kimani bila je najbrža i najbolja, opravdala je očekivanja. Drugo mesto je osvojila Adela Čomor iz AK “Pace”, treće mesto Biljana Bursać iz AK Jovičić.

“Trka je bila jako divna. Jako lepo što su ljudi iz grada došli navijati za nas. Jako sam zadovoljna sa trkom, posle sedam dana od maratona u Beogradu gde nisam trčala kako treba gde sam osvojila peto mesto. Nadam se da ću učestvovati i sledeće godine, da bude trka“, rekla je Kimani.

Kod muškaraca etapu od 10.000 metara najbrže je prešao Osman Junuzović iz Atletskog kluba „Doboj“. Drugo mesto na 10.000 metara u muškoj konkurenciji osvojio je Belmin Mrkanović iz AK “Doboj Istok”, a treće mesto Oleg Gralić iz AK Banja Luka.

Januzović je rekao da prvi put trči u Brodu i da je zadovoljan organizacijom i učešćem.

Sjajna trka i atmosfera,  imao sam ritam koji mi odgovara i pobedio sam. Mnogo sam trka imao ove godine, malo sam i umoran, ali pre svega zadovoljan sam ostvarenim u ovoj godini”, rekao je Januzović.

U trci na 5.000 metara u muškoj konkurenciji pobedio je Stefan Ćuković iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”, a kod žena Biljana Cvijanović iz Kluba “Adidas raners Beograd”. Drugoplasirani kod muškaraca je Uroš Gutić iz AK Bosna, na trećem mestu Nikola Pejčić iz AK Doboj. Kod žena drugo mesto osvojila je Alma Hrnjić iz AK Novi Grad Sarajevo, a treće mesto Aleksandra Roljić iz AK Banja Luka.

Inače, trku je svečano otvorio načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, koji je rekao da će ulična trka postati tradicionalni događaj u ovoj lokalnoj zajednici, gde atletika polako dolazi do izražaja.

„Izražavam zahvalnost sportskim aktivistima i Turističkoj organizaciji Brod koji su organizovali trku, a opština je istu podržala. Dragim takmičarima poželeo sam dobrodošlicu. Brod im je otvorio dušu i srce i uvek će biti naši dragi gosti“, poručio je Jovičić.

Direktor Turističke organizacije Brod Ružica Maslić rekla je da je ovaj grad po prvi put ugostio vrhunske atletičare i rekreativce.

“Na prvoj uličnoj trci učestvovalo je 152 takmičara iz Poljske, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine, a organizator Turistička organizacija”, rekla je Maslićeva.

Prva manifestacija u čast kraljice sportova, uprkos hladnom vremenu pored obližnje reke Save, privukla je pažnju velikoj broja građana ovog dela Republike Srpske.