XS
SM
MD
LG

Šifrin ispisala istoriju

Mihaela Šifrin je četvrti put trijumfovala u finskom  Leviju. To joj je ujedno  61. pobjedu u karijeri, a 41.u slalom. Time je ispisala istoriju i postala najuspešnija svih vremena u toj discipline. Iza nje je sada ostao rekord Ingemara Stenmarka od 40 trijumfa.

Šifrinova je imala vrijeme  1:57.57 minuta, te bila brža za jednu sekundu  i 78 stotinki u odnosu na Švajcarkinju Vendi Holdener. Treća je  Katarina Trupe iz Austrije, ona je kasnila 16 stotih dijelova sekunde za Holdenerovom.

Nakon prve vožnje, na čelu je bila  Čehinja Petra Vlhova. Imala je 13 stotinki prednosti  nad  Šifrinovom, dok je Trupe bila 99 stotinki iza Vlohove. Holdenerova je bila šesta , sa zakašnjenjem  od sekunde i po iza Vlhovom.

U  drugoj vožnji je Holdenerova  bez problema preuzela čelo od Švajcarkinje Mišel Gisin. Holdenerovu nisu mogle  nadmašiti  rivalke koje su sledile posle nje.

Bila je vodeća sve dok na red nije došla Šifrinova. Sjajna vožnja I pokazala je da je  nenadmašna .

Vlhova je startovala iza Šifrinove,  napravila je  grešku prije prvog prolaznog vremena i ostala bez plasmana.

U generalnom poretku Svjetskog kupa  vodi Šifrinova sa 180 bodova, druga  je Australijanka Alis Robinson. Ona nije vozila  u Leviju.

Nove trke Svjetskog kupa su narednog vikenda  u američkom Kilingtonu. Voziće se tehničke  discipline.