XS
SM
MD
LG

Istorijski razultati odbojkašica "Crvene Zvijezde" iz Obudovca

Crvena zvijezda, Obudovac

Ovih dana, stavljena je tačka na prvu polovinu prvenstva Republike Srpske, a ŽOK "Crvena Zvijezda" Obudovac triumfalno je završila ovu godinu.

Posle poraza u Ljubinju, na otvaranju sezone, izabranice trenera Milenka Perušinovića upisale su osam pobjeda u nizu, savladane su redom, odbojkašice Glasinca, Radnika, Drine, Leotara, Slavije, Jahorine, Modriče i Hercegovca.
Svaki meč, bio je mali derbi gdje su nijanse odlučivale o konačnom ishodu i svim rivalima su zahvalni što su ih kroz utakmice učinili jačim. Bio je izazov nadigravati se sa sastavima: Slavija, Ljubinje, Radnik i ostali ...

Sa omjerom, osam pobjeda, jedan poraz i sa 24. boda koliko ima i prvoplasirana Jahorina "Crveno-bijele" prezimiće na visokom drugom mjestu. To je u petnaest godina postojanja kluba, najveći razultat i uspjeh seniorskog sastava, a pionirke u kratkoj istoriji bile su i šampionke Republike Srpske i BiH.

Razultati, imaju veću težinu, saznanjem da se ekipa dosta podmladila. U startnoj postavi od prvog kola igraju dvije pionirke (2005g), koje stasavaju uz iskusnije igračice, a cilj pred početak sezone bio je opstanak u ligi.

U klubi su posebno ponosni na sve svoje odbojkašice, koje su otišle u druge klubove i države (Partizan, Jedinstvo, Orašje, Užice, Njemačka, Grčka....) ali i na igračice koje im se vraćaju i one što u klubu stasavaju.

Nakon završetka prvog dijela sezone srednji bloker, Ilijana Kojić prešla je u Bimal Jedinstvo - Brčko pa će u nastavku prvenstva ekipa biti oslabljena.

Crvena zvijezda, Obudovac

Obudovac je malo mjesto, i sala je školska, mala i zahvalni su svim klubovima i savezu na razumjevanju. Ovom prilikom naglašavaju posabnu zahvalnost sedmom igraču sa trebina, publici, koja ih prati i vjeruje u njih od prvog dana, zatim Opštini Šamac, Osnovnoj školi "Obudovac" i svim malim i velikim donatorima.

Bio bih grijeh, ne spomenuti najmlađe "Zvijezdašice", budućnost kluba, pionirsku ekipu koja u drugi krug ide bez izgubljenog seta. Dokaz je to da se dosta ulaže u rad sa mlađim kategorijama i prvoligaš iz Obudovca sa opredjeljenjem i radom sa mlađim uzrastom postavljen je na zdrave noge i u budućnosti je za očekivati još bolje razultate te Obudovljani mogu biti ponosni na svoje odbojkašice.

U redovima ŽOK "Crvena Zvijezda", više nego su zadovoljni dosadašnjim razultatima, ali čvrsto su na zemlji, vjeruju u svoje snage te uz zajedništvo sviju u klubu sa puno motiva i entuzijazma kreću u drugi dio sezone i nadaju se još boljim razultatima.

 

 

Crvena zvijezda, Obudovac


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7