XS
SM
MD
LG

Krupa na odmor 6. decembra

Jovo Lukić

Iza fudbalera Krupe su tri uspešna dana mini-turneje u Srbiji i boravka u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u kojem su izabranici trenera Zorana Marića odigrali i dve prijateljske utakmice. Puleni novosadskog stručnjaka na trijumfalan način su završili 2019. godinu, bez poraza, od kada je Marić seo na klupu “plavog” karavana iz kanjona Vrbasa.

Prvo su Krupljani rezultatom 2:0 pobedili superligaša iz Beograda Čukarički golovima Adonisa Bilala i Miladina Filipovića u drugom poluvremenu. Pre povratka kući jesenji šampion Prve lige Republike Srpske bio je bolji i od pančevačkog Železničara (3:1), člana Srpske lige, grupa Vojvodina. Iako su Pančevci poveli golom Danila Kovačevića u 20. minutu, fudbaleri Krupe su uspeli da preokrenu rezultat zahvaljujući najboljem golgeteru ove jeseni Jovi Lukiću koji se dva puta upisao u listu strelaca u 38. i 47. minutu, da bi konačan rezultat postavio Mihael Modić u 60. minutu. Krupa je igrala u sastavu: Bajić, A. Modić, M. Modić, Lukić, Puzigaća, Bilal, Maksimović, Dekić, Miketek, L: Nikolić, Lalić. Još su igrali: Kolak, Palić, Hadžić, Golubović, Raković, Vidović, Bokić, Novaković.

-Zadovoljan sam postignutim rezultatima na ovoj mini-turneji u Srbiji, sa dve pobede u Staroj Pazovi. Savladali smo kvalitetne rivale, mada nam je prvi meč protiv Čukaričkog ukazao i na slabosti koje trebamo da ispravljamo u narednom periodu. Ovo je bio odličan test za nas da vidimo gde smo i šta trebamo da uradimo u narednom periodu kako bi bili još bolji na proleće u kojem ćemo da jurimo titulu u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH. Tokom zimskih priprema nastojaćemo da ispravimo ove nedostatke, ali i da, ako nam se ukaže šansa, pojačamo tim i budemo konkurentniji u nastavku sezone. To će naravno zavisiti od ponude na tržištu i naših mogućnosti – istakao je Zoran Marić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Krupa.

Ono što su uradili Krupljani od početka jula do susreta sa Pančevcima se graniči sa rekordom za “Ginisovu knjigu”. U 27 utakmica, što prijateljskih, što zvaničnih, fudbaleri Krupe nisu doživeli nijedan poraz, zabeležili su 22 pobede i pet remija. Serija je počela još od letnjih priprema, kada je na kormilo stigao Zoran Marić, dobio poverenje čelnika kluba koje je u potpunosti opravdao.

-Rezultati u ovakvim mečevima koje smo odigrali u Staroj Pazovi, a pre toga na Grbavici protiv Željezničara nisu važni, ali je uvek lepo ostati neporažen u duelima sa premijerligašima BiH ili superligašima Srbije. Mi smo u Sportski centar FS Srbije došli da nešto naučimo i mislim da je ovo bila uspešna misija, d aje odlazak u Srbiju opravdao očekivanja i za nas je jedno novo i veliko iskustvo koje će nam mnogo značiti. Ne smemo puno da se zanesemo ovom serijom, ali nam imponuje jer stvara pobednički mentalitet kod naših fudbalera, kao i respekt prema nama kod protivnika. Čestitam igračima na sjajnoj jeseni, naši rezultati nisu slučajnost – jasan je Zoran Marić, strateg Krupljana.

Boravkom u Staroj Pazovi bio je oduševljen i Mladen Ilić, direktor Fudbalskog kluba Krupa koji je istakao:

-Iza nas je uspešan boravak u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u kojem smo imali sjajne uslove za rad, boravak je bio ugodan i kada se sve to začini sa dva pozitivna rezultata naše zadovoljstvo je potpuno. Želim da se zahvalim čelnicima FS Srbije, ljudima iz Čukaričkog i Železničara, kao i našim sportskim prijateljima Jovi Grubišiću iz Starih Banovaca, načelniku za sport Opštine Stara Pazova Velimiru Katiću i našem Dragoslavu Vukoviću, koji su nam pomogli u realizaciji ove trodnevne turneje. Bio je ovo pun pogodak za sve nas i neprocenjivo iskustvo.

Iako su mnogi predviđali totalni pad Krupe posle ispadanja iz Premijer lige BiH i sudbinu trnske Sloge, Boksita, Rudara iz Ugljevika, pa i Sloge iz Gornjeg Crnjelova, “plavi” karavan iz kanjona Vrbasa je rezultatima i igrama ove jeseni sve to razuverio i najavio neku novu i bolju krupu, u budućem vremenu.

 Zbog činjenice da je pauza između dve polusezone šampionata Republike Srpske dugačka fudbaleri Krupe su i posle osvajanja titule jeseni ostali u trenažnom procesu koji će da traje sve do petka, 6. decembra, kada će zajedničkim ručkom i druženjem biti spuštena zavesa na izuzetno uspešnu polusezonu.

Trener Zoran Marić će prozivku igrača za zimske pripreme i prolećni deo prvenstva izvršiti sredinom januara 2020, najverovatnije 16. dana prvog meseca naredne godine. Do odlaska na zaslužen odmor igrači iz Krupe na Vrbasa neće igrati više prijateljskih utakmica.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8