XS
SM
MD
LG

Treći biti i u maju

Nebojša Kajkut, plavi dres

Malo ko je mogao da pretpostavi i očekuje da će posle jesenjeg dela Prve lige Republike Srpske fudbaleri Kozare iz Gradiške da zimuju na trećoj poziciji iza jesenjeg prvaka iz Krupe na Vrbasu i drugoplasiranog Rudar Prijedora. Međutim, izabranici trenera Nedžada Žerića igrama i rezultatima su pokazali da imaju kvalitet i potencijal za vrh tabele.

Crveno-beli iz grada na Savi ne mogu da se uključe ozbiljnije u borbu za prvo mesto i plasman u Premijer ligu BiH, što i nisu bile njihove ambicije pred start sezone, ali očigledno će biti daleko i od bitaka za opstanak kroz koje su, sa velikim stresom, prolazili u prošloj sezoni.

-Smatram da je iza nas i te kako uspešna jesen. Osvojili smo treću poziciju koja nas u potpunosti zadovoljava i koja nam daje mirnoću pred zimske pripreme i prolećni deo sezone. Nema pritiska niti stresa, a u takvim uslovima samo možemo još više da napredujemo i budemo bolji. Možemo svi zajedno u klubu da budemo zadovoljni postignutim tokom jesenjeg dela prvenstva – rekao je na početku razgovora Nebojša Babić, štoper Kozare.

Mlađi brat zlatnog Orlića Srđana Babića, prvotimca Crvene zvezde, koji igra na istoj poziciji ističe da bi Kozara u drugom delu šampionata Republike Srpske mogla da bude istinski fudbalski hit.

-Pobeda u poslednjem kolu protiv Rudar Prijedora na domaćem terenu pokazala je da posedujemo potencijal i da možemo da igramo sa svim rivalima, čak i favorizovanim ekipama, koje imaju premijerligaške ambicije. Na proleće ćemo dočekati Krupu i nastojaćemo i lideru, jesenjem šampionu da nanesemo prvi prvenstveni poraz. Respketujemo rivale, ali se nikoga ne plašimo, igramo za sebe i što bolji plasman. Biće nam cilj i u nastavku prvenstvene trke da zadržimo postojeću poziciju i na njoj okončamo sezonu u maju – dodao je jedan od dvojice Babića u Kozari, jer pored Nebojše u dresu gradiškog prvoligaša nastupa i Nikola.

Nebojša Babić je imao dvanaest nastupa tokom jesenjeg dela u prvenstvu, a nastupio je i u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske protiv banjalučkog Borca.

-Žao nam je pomalo tog Kupa, nismo imali sreće u žrebu, baš kao ni u Kupu BiH u kojem smo naišli na bijeljinski Radnik. Objektivno i Borac i Semberci su kvalitetnije ekipe od naše trenutno. Mogu da budem zadovoljna ličnim izdanjima i partijama minule jeseni – rekao je Nebojša Babić.

Trener Nedžad Žerić odmah po završetku jesenjeg dela sezone dao je odmor igračima, ali i individualni plan i program.

-Pauza u prvenstvu jeste duga, što igrači i treneri ne vole, baš ćemo se uželeti igre i fudbala, ali šta da se radi, tako je kako je. Radićemo po programu individualno, koji smo dobili od trenera Žerića, a sama činjenica da nam veruje i nada se da ćemo doći u pravom raspoloženju i stanju na prozivku u januaru, zapravo govori kako je u našem taboru pozitivna atmosfera i da se nalazimo na pravom putu. Tokom bitaka za bodove kolektiv je bio naša glavna odlika i to će i dalje da bude naš najjači adut – rekao je na kraju Nebojša Babić, pouzdani defanzivac gradiških crveno-belih.

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8